Tips voor het kiezen van meubels

2 oktober 2022
483
Meubels

Meubels kiezen voor in je woning is vaker makkelijker gezegd dan gedaan. Er is zoveel keuze dat je niet meer weet waar je naar moet kijken. Bij het kiezen van je interieur is een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven wij je tips over waar je op moet letten bij het uitkiezen van meubels.

Bepaal de stijl van je meubels

Er bestaan tientallen interieurstijlen en er komen steeds meer bij. Mensen mixen stijlen met elkaar of maken aanpassingen aan bestaande stijlen om het naar hun smaak te maken. Het mixen van te veel stijlen kan een chaotisch effect geven. Ga daarom bij het kiezen van meubels voor maximaal 2 verschillende stijlen, zoals vintage en modern. Lees hier hoe je deze stijlen combineert. Wil je een fauteuil kopen met felle kleuren en een patroon als statementpiece? Dan is het verstandig om te kiezen voor een moderne bank om de drukte van de fauteuil te compenseren.

Je gehele interieur meubileren in dezelfde stijl is altijd een goed idee, hier kan nooit iets fout mee gaan. Houd je van de natuur? Kies dan voor veel houttinten, houten poten of een houten tafelblad. Is modern meer jouw stijl? Ga voor een strakke bank in simpele kleuren zoals zwart, beige of grijs. Wil je misschien toch iets meer kleur? Dan zijn pastelkleuren de perfecte optie voor een modern interieur. Weet je niet welke stijl meubels je mooi vindt? Onthoud dan goed, less is more. Je kan beter meubels kiezen die tijdloos en simpel zijn, hier kun je altijd accessoires aan toevoegen om het uniek te maken. Met een leuk vloerkleed, mooie lamp of kleurrijk kussen kom je al heel ver mee.

Lees ook:  Een modern interieur
meubels
fauteuil kopen

Bepaal je budget

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de juiste meubels is de grote van het budget dat je hier aan uit wilt geven. Niet iedereen heeft duizenden euro’s om aan zijn interieur uit te geven, maar dit hoeft absoluut geen probleem te zijn. Er zijn meer dan genoeg opties binnen iedere prijsklasse. Meubelzaken zoals IKEA hebben veel opties in iedere mogelijke stijl die je maar kan bedenken en voor een aantrekkelijke prijs. Heb je wat meer te besteden kun je kijken voor meubelstukken van merken zoals MADE. Het niet om het geld dat je uitgeeft voor je interieur, maar hoe je de ze plaatst in je interieur. Meubels van een goedkoper merk kunnen minstens net zo mooi zijn als meubels van een duur merk.

Bij het bepalen van je budget is het ook belangrijk om te kijken naar de levensduur van je meubels binnen jouw interieur. Wil je ze een lange tijd laten staan? Dan is het misschien slim om een iets groter budget uit te trekken om te investeren in meubelstukken die zijn van goede kwaliteit. Ben je iemand die graag wisselt van meubels en steeds iets anders wil? Misschien zijn dure meubelstukken niet de beste optie voor jou. Dan is het zonde van je geld. Het is een stuk beter om te gaan voor goedkopere meubels zodat het minder pijn doet als je de meubels weg moet doen.

meubels
fauteuil kopen

Vraag advies

Vind je het te lastig om een keuze te maken tussen meubels? Dan kan je gerust binnenstappen bij een woonzaak. Daar werkt personeel met jarenlange ervaring die je kunnen helpen bij het vinden van meubels die bij jouw passen. Het personeel kan meestal direct inschatten aan de hand van een paar simpele vragen wat jij mooi vindt. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar je weet ook zeker dat je meubelstukken krijgt die echt bij jouw passen.

Lees ook:  Creatief aan de slag thuis met kleuren

Hopelijk wordt de zoektocht naar het perfecte interieur een stuk gemakkelijker door bovenstaande tips. Onthoud altijd één ding: kies altijd voor wat jij mooi vindt, laat anderen niet je stijl bepalen. Inspiratie nodig voor je nieuwe interieur? Lees hier alles over het maximalistisch interieur.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down