Tips voor een gezonde levensstijl

19 augustus 2022
44
dumbbells sets bij nrgfitness.nl

Heb je het gevoel dat je niet helemaal een gezonde levensstijl hebt? Dan is het belangrijk dat daar verandering in komt! Het belangrijkste van een gezonde levensstijl is vooral genoeg slapen, goed eten en genoeg bewegen. Dat klinkt misschien erg simpel, maar het kan best wel moeilijk zijn voor sommige mensen. Er zijn een paar dingen die je in het dagelijks leven kunt veranderen om al een veel gezondere levensstijl te hebben, je moet alleen even weten hoe en wat. Met de paar tips die we in deze blog hebben verwerkt, kun jij een gezonde levensstijl hebben!

Variatie in eten

Zoals je misschien wel weet is elke dag frieten en een hamburger niet zo goed voor je lichaam. Er zitten veel vetten en calorien. Af en toe een frietje is helemaal geen probleem, maar elke dag is echt té veel. Je zal vast wel bekend zijn met de schijf van vijf. In de schijf van vijf staat welke producten je moet eten voor de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. De schijf van vijf bestaat uit groenten(1), fruit(2), vis(3), noten(4) en volkorenproducten(5). Het is belangrijk om voeding af te wisselen zodat je verschillende macro- en micronutriënten binnenkrijgt. Alle producten hebben verschillende macro- en micronutriënten, er bestaat geen specifiek product die ze allemaal heeft. Daarom is het belangrijk dat je varieert in je eten.

dumbbells sets bij nrgfitness.nl

Genoeg beweging

Een mens moet minimaal 30 minuten per dag intensief bewegen, zoals een half uurtje fietsen of een wandeling maken. Veel mensen sporten een paar keer in de week, dit is natuurlijk al helemaal goed. Er zijn mensen die sporten voor gewoon in beweging te blijven, maar sommige willen ook spieren kweken of sterk worden bij wijze van. Je kunt ook zelf thuis sporten om in beweging te blijven. Daar heb je niet veel voor nodig, hooguit wat dumbbells sets bij nrgfitness.nl halen en je bent er klaar voor.

Lees ook:  Je lekker in je vel voelen: 10 tips

Slaapritme

Het is van belang dat je genoeg slaapt zodat je ook genoeg energie hebt om fatsoenlijk te kunnen functioneren overdag. Een mens heeft ongeveer 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Eigenlijk is slapen vooral bedoeld voor de hersenen. Tijdens het slapen krijgen de hersenen de tijd en de kans om zichzelf te reinigen, zodat ze weer de volgende dag klaar zijn om hun werk te doen. Ook is slaap nodig zodat je je emoties van de dag goed kan verwerken en zodat je kunt onthouden wat je die dag hebt gedaan en geleerd.

dumbbells sets bij nrgfitness.nl

Vermijd alcohol en sigaretten

Deze tip zal wel algemeen bekend zijn, maar toch moet hij herhaald blijven worden. Alcohol en sigaretten zijn beide erg schadelijk voor het menselijk lichaam. Alcohol drinken vergroot de kans meerdere malen op verschillende soorten kanker zoals slokdarmkanker, mondkanker, keelkanker, leverkanker, darmkanker, strottenhoofdkanker en borstkanker. Hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op kanker is. Buiten dat kun je ook hart- en vaatziekten krijgen. Sigaretten kunnen de kans op longkanker fors verhogen, maar ook hart- en vaatziekten.

Eet langzaam en regelmatig

Gezond eten is belangrijk, maar het is ook van belang dat je regelmatig eet. Als je maar 2 grote maaltijden op een dag eet is de kans groter dat je tussendoor vaker zin hebt in ‘lekkers’. Zorg er dus voor dat je minstens 3 maaltijden eet per dag, ontbijt, lunch en avondeten. Wanneer je eet is het ook beter om wat langzamer te eten dan je misschien gewend bent. Wanneer je snel eet, heeft je lichaam de tijd niet om het te verwerken en prop je eigenlijk meer naar binnen dan nodig is. Wanneer je op een rustig tempo eet, merk je sneller dat je al vol zit en hoeft er dus niet meer bij dan vereist.

Lees ook:  Wat we kunnen leren van de herders van Sardinië

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings