Tips voor een duurzaam leven

1 augustus 2022
86
goedkope elektrische auto

Al jaren geniet de mens met volle teugen van het leven. Met genieten bedoelen vooral lekker veel eten, lange en hete douches nemen, gezellig shoppen enzovoort. Dit hebben de meeste lang gedaan zonder eigenlijk aan de gevolgen na te denken. Natuurlijk mag je lekker genieten van het leven, maar daarbij moeten we wel denken aan de natuur en het milieu. De wereld hangt aan een zijde draadje, we moeten dus allemaal ons steentje bijdragen. Het kan even moeilijk zijn in het begin, maar met de tips kun jij een duurzamer leven krijgen!

Minder lang douchen

We vinden het allemaal wel eens lekker om een lange warme douche te pakken na een lange werkdag, dat verdien je ook! Maar het is tussendoor erg slecht voor het klimaat. Namelijk 80% van het water dat je gebruikt stroomt gewoon door het putje. Het kost veel energie, gas en geld voor een warme en lange douche, dat is dus erg zonde. Kies er dus voor om korter te douchen, dan draag je al een zeer groot steentje bij.

Voorkom voedselverspilling

Heb je nog veel van je maaltijd over? Gooi het niet weg! Er is namelijk veel energie in teelt, verpakking, transport en koeling gestoken in de ingrediënten die jij hebt gebruikt voor je maaltijd te maken. Het is dus erg zonde om dit te verspillen en weg te gooien. Kies ervoor om de overblijfselen in bakjes te doen. Dit noem je mealpreppen, het is gezond en maakt jou leven een stuk makkelijker en groener!

Lees ook:  De oase van Matisse
goedkope elektrische auto

Thriftshoppen

Het is zeker gezellig om een dagje door de stad te lopen met je vriendinnen en lekker te gaan shoppen, maar het heeft zo wel zijn nadelen voor het milieu. Als je iets ‘nieuws’ koopt moet dit ook gemaakt worden, hier wordt net zoals bij voedsel veel energie in gestoken en nieuwe stoffen en materialen worden gebruikt. Tweedehands spullen kunnen een goede milieuwinst opleveren. Als je iets tweedehands doet kopen hoeft het niet nieuw gemaakt te worden en wordt de levensduur verlengt. Als je tweedehands kleding gaat kopen ben je aan het Thriftshoppen, dit kan erg leuk zijn aangezien het een soort jacht is, maar dan op unieke kledingstukken.

Elektrisch rijden

Een van de beste dingen die je kunt doen voor het milieu is een elektrisch voortuig rijden. Autoritten en vliegtuig tripjes zijn namelijk zeer schadelijk voor het milieu door de CO2 uitstoot. Met een elektrische auto creëer je geen CO2 uitstoot en kun je dus zoveel rijden als je wilt. Misschien heb je dit nog niet overwogen omdat de meeste elektrische auto’s wel eens duur kunnen zijn, maar je hebt zeker ook goedkope elektrische auto’s.

goedkope elektrische auto

Bespaar energie

Je bent al goed op weg wanneer je korter doucht, maar je kunt nóg meer energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan de lampen die soms onnodig aanstaan, of geen goede isolatie. Probeer dus minder lang de lichten aan te zetten en vergeet ze niet uit te doen. Zorg voor een goede isolatie zodat je geen warmte creëert voor niks. Gebruik energiebesparende apparaten en trek stekkers uit het stopcontact wanneer je ze niet gebruikt.

Lees ook:  Een unieke voetmassage! 11x blotevoetenpaden in Nederland en België

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings