Tips voor een betere nachtrust

25 juli 2022
630
topmatras 120x200

Het zou best kunnen dat je last hebt van slapeloosheid. Dit is erg vervelend en ook zeker niet fijn. Men kan door diverse redenen wakker liggen, bijvoorbeeld door te piekeren, stress, lichamelijke klachten of je bent gewoon nog niet moe ‘s avonds. Het is belangrijk dat je een goede nachtrust ervaart, zodat je dagelijks functioneren goed verloopt, maar wat is nou een goede nachtrust? Een goede nachtrust heb je als je goed in slaap komt en je niet lang wakker ligt, je nauwelijks wakker wordt ‘s nachts en je toch wel diep slaapt. Ervaar jij het slapen anders? Kom je moeilijk in slaap of word je erg vaak wakker? Dan helpen wij je graag met deze 4 tips voor een betere nachtrust!

Meditatie

Voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je tot rust komt. Als je nog veel in je hoofd hebt of nog hyperactief bent voordat je gaat slapen is het moeilijk om in één keer in slaap te komen. Daarom is het slim om meditatie te overwegen. Meditatie is een goede manier voor tot rust te komen en om al je gedachte een plekje te geven in je hoofd of deze juist verwijderen uit je systeem. Een half uurtje mediteren in de avond doet veel goed. Veel mensen ervaren minder stress, minder angst en dus ook een betere nachtrust.

topmatras 120x200

Genoeg beweging

Als je wilt dat je ’s nachts goed slaapt is het handig om overdag actief bezig te zijn. Als je overdag voldoende beweegt, al doe je het hele huis poetsen, ben je ‘s avonds zo moe dat je niet kunt wachten om in slaap te vallen. Kijk naar honden bijvoorbeeld, na een lange wandeling drinken ze meestal flink wat water en vervolgens bellande ze in een diepe slaap. Voldoende beweging is niet alleen belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor je lichaam en mentaal welzijn.

Lees ook:  Make-up trends over de jaren heen

Beter matras

Een van de meest voorkomende redenen dat mensen niet kunnen slapen is best voor de hand liggend; een slecht matras. Dan zal je je vast afvragen wat een slecht matras is, maar dat is voor iedereen anders. De een houdt van een zacht matras waar je makkelijk in veert, en de een wilt zowat op een matras van steen liggen. Het kan ook zijn dat je geen nieuw matras nodig hebt, maar gewoon een topmatras 120x200. Een topdekmatras 120x200 geeft meestal meer steun aan de rug, waardoor je dus beter zou kunnen slapen.

topmatras 120x200

Overdag niet slapen

Als je ’s nachts een goede nachtrust wilt is het belangrijk dat je overdag niet te veel slaapt. Wanneer je veel dutjes neemt overdag ben je ’s avonds als het echt tijd is om te slapen niet moe genoeg. Dutjes verstoren ook je slaapritme, dit ritme is daarentegen wel echt van belang. Het is begrijpelijk dat als je ’s nachts niet goed slaapt dat je overdag wel moe bent en je besluit een dutje te nemen, maar hier moet je toch even doorheen komen. Probeer in het vervolg dus niet overdag te slapen, dan ben je ’s avonds wel moe en kom je sneller in slaap.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down