7 tips voor een soepele verhuizing

12 mei 2023
445
tips voor een soepele verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen en heb je tips nodig om je verhuizing soepel te laten verlopen? Een verhuizing kan voor veel stress zorgen, vooral als je ongeorganiseerd te werk gaat. In deze blog geven wij je 7 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen, zodat jij snel en ontspannen kunt genieten van je nieuwe woning!

1.      Maak een planning

Voor een soepele verhuizing raden wij aan om een planning te maken. Plan ruim op tijd alles in, zodat stel dat er iets onverwachts tussenkomt tijdens de verhuizing dat dit niet uitmaakt voor je planning. Zet in je planning wanneer je wilt beginnen met inpakken, wanneer het inpakken van elke ruimte af moet zijn, wanneer je andere zaken voor de verhuizing moet regelen en zet de verhuisdag in je planning zodat je zeker weet op welke dag je helemaal klaar moet zijn voor de verhuizing. Zorg dat je op de dag van de verhuizing (en het liefste een paar dagen van te voren) helemaal klaar bent om te verhuizen. Zodat je die dag zelf geen stress hebt en onrustig bent.

2.      Organiseer het inpakken

Voordat je begint met inpakken raden wij aan om een rondje door je eigen huis te lopen en naar de spullen te kijken die in je huis staan. Zo krijg je een beeld hoeveel spullen te moet inpakken en welke spullen breekbaar zijn. Hier moet je extra voorzichtig mee zijn. Je kunt kiezen voor verhuisdozen om mee te verhuizen en op elke doos op te schrijven wat er in de doos zit, zodat je georganiseerd te werk gaat. Heb je veel koffers, tassen of trolleys? Gebruik ze dan ook voor de verhuizing! Zo kun je in een grote koffer al je boeken in doen of in een kleine koffer al je toiletartikelen vervoeren. Organiseer het inpakken zo goed mogelijk dat het voor jezelf overzichtelijk en dragelijk is.

Lees ook:  Energie besparen in huis, hoe doe je dat?

3.      Pak in per ruimte van je huis

Je wilt niet met halve verhuisdozen door je huis heen lopen om van alles in een doos te proppen, terwijl de spullen niet bij elkaar horen. Begin eerst bij het inpakken van de zolder, want deze spullen heb je waarschijnlijk niet nodig komende periode. Stal de dozen ook op zolder als je ruim van tevoren bent begonnen met inpakken. Ga van boven naar onder met verhuizen en pak de spullen in per ruimte.

ontspullen

4.      Neem afscheid van je spullen

Verhuizen is de mogelijkheid om afscheid te nemen van je spullen. Tijdens het inpakken kom je waarschijnlijk zoveel spullen tegen dat je niet meer gebruikt of die je niet meer mooi vindt voor in je nieuwe woning. Dit is de kans om te ontspullen! Maak ook dozen of een opbergruimte waar je je spullen kwijt kan die je niet meer nodig hebt. Je kunt deze spullen eventueel verkopen of je brengt ze naar een tweedehands winkel, zodat iemand anders er blij van kan worden. Je kan ook vrienden en familie vragen of ze interesse hebben in de spullen die je niet meer leuk vindt.

5.      Vraag hulp tijdens de verhuizing

Een verhuizing hoef je niet alleen te doen. Schakel de hulp in van vrienden en familie om je te helpen om in te pakken of om mee te helpen met schouwen van al je verhuisdozen. Ben je op zoek naar het huren van een verhuisbus in Houten? Een verhuisbus kan je helpen om al je spullen gemakkelijk te vervoeren van je oude woning naar je nieuwe woning. Wij raden je aan om de hulp van anderen te accepteren tijdens een verhuizing. Daarnaast kan het ook super gezellig zijn om met z’n alle te helpen en er een leuke dag van te maken.  

Lees ook:  Urban jungle: tips voor meer groen in huis
vraag hulp tijdens de verhuizing

6.      Verhuis alles in een dag

Dagen lang verhuizen zorgt voor onrust en stress. Als je de mogelijkheid hebt om al je spullen in een dag te verhuizen dan raden wij dit zeker aan! Zo ben je een dag bezig met het schouwen en vervoeren van de verhuisdozen en kun je aan het einde van de dag al in je nieuwe woning verblijven. Het is ook een fijn gevoel om in een dag klaar te zijn en je oude huis te verlaten.

7.      Plaats alle verhuisdozen per ruimte

Als je je spullen goed hebt georganiseerd kun je de verhuisdozen meteen plaatsen in de ruimtes waar ze horen. Dit helpt met het uitpakken van je spullen enorm, anders ben je door het hele huis aan het lopen met je spullen. Let goed op met breekbare spullen dat je voorzichtig bent met uitpakken en met het opbergen van deze spullen. Waarschijnlijk heb je een stuk minder spullen meegenomen van je oude woning naar je nieuwe woning. Na een soepele verhuizing met deze 7 tips kun je nu eindelijk gaan genieten van je nieuwe huis!

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook "Ontspullen: alleen nog spullen waar je van houdt" of "Een lege kamer vol mogelijkheden: wat te doen?"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings