Tips om zo efficiënt mogelijk te verhuizen

10 januari 2021
195
langer thuis wonen

Soepel én veilig verhuizen in tijden van corona: hoe doe je dat? Verrassingen staan je altijd wel te wachten, maar met de juiste planning en voorbereiding kun je jezelf gelukkig een hoop kopzorgen en kosten besparen. We delen vier handige tips, waaronder het tijdig aanpassen van je woonverzekering.

Tip 1: Regel je woonverzekering

Begin bij het regelen van je inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering zijn al je losse spullen in huis verzekerd – van designerlamp en servies tot kleding en woonaccessoires. Dus als er bijvoorbeeld door diefstal, extreem weer of lekkage per ongeluk schade ontstaat aan je bezittingen, dan worden de kosten veelal vergoed door de woonverzekeraar. Vergeet niet om ook je woning zelf te verzekeren met een opstalverzekering.

 

Blijf je bij je huidige woonverzekeraar? Zorg dan dat je op tijd je nieuwe adres doorgeeft. Afhankelijk van de locatie en waarde van je nieuwe huis kan het noodzakelijk zijn om je premie aan te passen. Zo blijven je spullen goed verzekerd en wordt er in het geval van schade een passende vergoeding uitgekeerd.

Tip 2: Neem je administratie onder de loep

Geef je nieuwe adres ook door aan andere belangrijke instanties, zoals je energieleverancier. Onderzoek ook welke partijen gas, water en licht leveren in je nieuwe woning: soms ben je voordeliger uit bij de concurrent.

 

Verhuis je naar een andere gemeente? Schrijf je dan in via de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens).

Tip 3: Doe-het-zelf of verhuisbedrijf?

Bedenk of je de verhuizing zelf wil uitvoeren of hier een verhuisbedrijf voor in wil schakelen.

Lees ook:  6 feitjes over de Kama Sutra

 

Verhuizing uitbesteden

Vanwege corona gaan dingen iets anders en wordt er bij verhuisbedrijven zo veel mogelijk online en contactloos geregeld. Zo verloopt de inventarisatie veelal via videobellen of met een online inventarisatietool.

 

Vraag eerst bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan. Vergelijk hierbij niet alleen de bedragen maar ook de voorwaarden. Sommige verhuizers hanteren een vaste all-in-prijs. Daarmee weet je vooraf hoeveel je kwijt bent aan de verhuizing. Eventuele bijkomende kosten zijn voor rekening van het verhuisbedrijf. Andere verhuizers werken met een uurtarief of nacalculatie. Bij een nacalculatie betaal je zelf de eventuele bijkomende kosten.

 

Andere dingen om tijdens het verhuizen op te letten:

  • Is er iemand in je huishouden ziek is? Dan moet je dit doorgeven aan het verhuisbedrijf.
  • Zet je meubels alvast buiten of bij de voordeur.
  • Hou rekening met een contactloze betaling van het verhuisbedrijf.

 

Zelf verhuizen

Als je liever vrienden of familie inschakelt, begin dan met het bepalen van je verhuisvolume. Dit kun je met een online inventarisatietool doen. Daarna kun je berekenen hoeveel verhuisdozen en wat voor verhuiswagen of container je nodig hebt.

 

Weet dat alle verhuizers zich aan de RIVM-richtlijnen dienen te houden, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Hou altijd anderhalve meter afstand.
  • Stel op de verhuisdag voldoende handzeep en keukenrollen beschikbaar.
  • Een verhuizing mag door maximaal drie mensen worden uitgevoerd.
  • Iedereen die meehelpt moet wegwerphandschoenen dragen.
  • Meubels mag je alleen samen tillen als de andere persoon die meetilt onderdeel is van jouw huishouden.
  • Als iemand verkoudheidsklachten heeft dan moet diegene thuisblijven.
Lees ook:  Win 2 kaarten voor deze bijzondere dansfilm: The beast in the jungle

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings