Tips om je huis te verduurzamen

5 augustus 2020
299
Zonnepanelen

Verduurzamen. Je hoort het woord steeds vaker terug. Op tv, de radio, in boeken. Verduurzamen is helemaal hot! Jouw huis verduurzamen brengt veel voordelen met zich mee. Energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie verdien je binnen een paar jaar terug en verhogen de waarde van jouw woning aanzienlijk. Waarom verduurzamen?

Je woning wordt meer waard

Verduurzamen is een belegging in jouw eigen woning. De energie neutrale systemen die jij in jouw woning aanlegt zorgen ervoor dat de waarde van jouw woning aanzienlijk stijgt. Niet langer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen is niet meer toekomst muziek maar kan binnen de kortste keren werkelijkheid zijn.

Stabiele, lage woonlasten

Door je eigen energie op te wekken, verlaag jij jouw energieverbruik enorm. Zo worden jouw woonlasten stabieler en voorspelbaar. Ook de onderhoudskosten zullen lager gaan uitvallen.

Er zijn verschillende manieren om te verduurzamen. Wij zitten onze tips op een rijtje:

Isoleren

Wat is isoleren? Als iets geïsoleerd wordt, betekent dit dat er warmte of koelte binnen een plek blijft. Een isolerende travel mug bijvoorbeeld zorgt er voor dat jouw koffie warm blijft. Ditzelfde geldt ook voor jouw huis. Er wordt gebruik gemaakt van isolatiemateriaal, meestal piepschuim of glaswol, om tussen de binnenmuur en buitenmuur van jouw huis een isolerende laag te maken. Isolatie materiaal zorgt er voor dat jouw woning een stuk warmer blijft. De kou kruipt niet naar binnen en de warmte verdwijnt niet naar buiten. Zo hoef je dus ook veel minder te stoken!

Dubbel glas

Ook de ramen in jouw woning kunnen voor isolering zorgen. Veel oude huizen hebben slechts enkel glas. Enkel glas houdt weer en wind wel buiten maar helaas is het gebleken dat het niet voldoende isoleert. Alle nieuwe huizen worden voorzien van dubbel glas in alle ramen. In oude huizen kun je zelf dubbel glas laten zetten. Vaak zijn ramen met daarin dubbel glas ook veel beter beschermd tegen inbrekers dan ramen met enkele glas. Een echte aanrader dus!

Lees ook:  Miniatuurkunst even groot als je vingernagel

Zonnepanelen

Zonnepanelen

De afgelopen jaren zie je op de daken van veel huizen zonnepanelen. Waar eerder erg negatief over zonnepanelen werd gedacht, is het inmiddels helemaal normaal geworden om jouw woning te voorzien van deze handige panelen. Zonnepanelen bestaan uit een groep zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. De zonnepanelen vangen als het ware zonne-energie. Met een omvormer wordt de energie omgezet tot de juiste voltage. De stroom die jij maakt met jouw zonnepanelen gebruik je als stroomvoorziening in jouw eigen woning. Veel mensen zijn bang dat zonnepanelen erg duur zijn. Gelukkig valt dit inmiddels wel mee. In veel gemeenten kun je subsidies aanvragen voor jouw zonnepanelen. De subsidie voor zonnepanelen in Limburg bijvoorbeeld helpt vele huishoudens om hun zonnepanelen te bekostigen.

Deze tips zijn erg waardevol voor het verduurzamen van jouw eigen woning. Maar, waarom zou je het eigenlijk doen?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down