7 tips om je huis een make-over te geven

27 januari 2022
181

Heb je het idee dat je bent uitgekeken op je huidige interieur, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een compleet nieuw interieur? Dan is het goed om eens na te denken over een make-over. Je kunt dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! Om je een handje te helpen geven wij je hieronder zeven tips zodat je huis weer als nieuw lijkt! Nog op zoek naar een huis? Kijk dan hier om op een rustgevende wijze je ideale huis te vinden.


1. Verf je muur
Haal je verfkwasten er maar bij, want met een nieuw kleurtje op de muur zorg je gelijk voor een grote verandering. Kies een muur met aardig wat oppervlak, als je wilt dat het een beetje opvalt. Vervolgens kun je voor een totaal andere kleur gaan, zodat je het echte make-over gevoel krijgt.


2. Geef je deuren een nieuwe look
Eerlijk is eerlijk, dit kan best een grote verandering zijn. Zeker als je nieuwe deuren gaat aanschaffen. Verder is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een make-over, maar daarom is het juist zo leuk! Deuren worden namelijk flink onderschat als het gaat om de sfeer in huis. Toch kan een andere kleur deur of bijvoorbeeld een glazen deur een wereld van verschil maken. Als je het iets rustiger aan wil doen, kun je bijvoorbeeld ook andere deurklinken aanschaffen. Zwarte deurklinken in combinatie met een witte deur geven bijvoorbeeld een super moderne en strakke look!


3. Schaf nieuwe accessoires aan
Met nieuwe accessoires kun je binnen no-time een andere uitstraling creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe kussens? Of maak een leuke schaal met kaarsen in verschillende kleuren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat meer groen in huis te halen. Planten zorgen voor ontzettend veel sfeer én het doet de luchtkwaliteit (vaak) ook nog eens ten goede.

Lees ook:  Feng Shui je slaapkamer inrichten


4. Kies nieuwe lampen uit
Als we het over sfeermakers pur sang hebben, dan zijn het wel lampen. Als mensen eenmaal hun lampen hebben hangen of staan worden deze vaak niet meer vernieuwd. Zonde, want nieuwe lampen zorgen meteen voor een andere look. Je kunt het ook wat kleiner aanpakken door bijvoorbeeld een tafellamp aan te schaffen. Of wat dacht je van een leuke vloerlamp? Verder zou je er ook voor kunnen kiezen om niet je hele lamp te vervangen, maar voor slimme verlichting te gaan. Sommige varianten geven je ook de optie om de kleuren aan te passen. Zo kun je nog meer sfeer creëren!


5. Plaats een vloerkleed
Met een exclusief tapijt haal je super veel gezelligheid in huis én het voelt heerlijk aan voor je voeten. Je kunt ervoor kiezen om een goedkoop kleed te kopen, maar een exclusief tapijt is altijd uniek en zorgt voor een bijzondere sfeer in jouw kamer. Als je houdt van strak en minimalistisch, kies dat voor een kleed met één kleur en een enkel lijnenspel. Liever wat speelser interieur? Ga dan voor een rond kleed met meerdere kleuren.


6. Verplaats je meubels
Als je het echt over een andere boeg wilt gooien, kun je eens kijken of je een andere opstelling in je huis wilt. Misschien kun je je bed wel aan de andere kant van je slaapkamer zetten? Of wat dacht je van je bank in de andere hoek van de kamer? Met deze veranderingen creëer je een instant andere look, zonder nieuwe spullen te hoeven kopen. Wat wil je nog meer?

Lees ook:  Wonen in het groene Leiden


7. Hang (extra) muurdecoratie op
Muurdecoratie kan je huis een make-over geven. Als je muren nog vrij leeg zijn of je hebt nog wat ruimte over, dan kun je het mooi opleuken met muurdecoratie. Je kunt leuke foto’s ophangen in een lijstje of kijk eens naar schilderijen of posters. Bij muurdecoratie kun je ook denken aan een houten plank die je aan de muur bevestigd met beugels. Hier kun je dingen, zoals planten, kaarsen en schilderijen opzetten. Het is jouw feestje!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings