Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie

3192 VIEWS
Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie

Het is ontzettend belangrijk om je soms eens lekker te vervelen: essentieel om weer tot nieuwe inzichten en hervonden energie te komen. Maar weten we nog wel hoe we dit moeten doen? Bij de eerste tekenen van verveling grijpen we tegenwoordig al snel naar de telefoon, computer of afstandsbediening. Het Amerikaanse bedrijf Getaway vond er wat op: tiny houses zonder enige toegang tot technologie, om in alle rust verveling te herontdekken

artikel gaat verder onder de fototiny house technologie 3

Een digitale detox

Door onze moderne manieren van werken en contact leggen, maar ook het tempo waarmee onze maatschappij dit doet, kan het soms als een opluchting voelen om even niet online of bereikbaar te zijn. Als je je laptop dicht doet, sociale media tijdelijk vaarwel zegt, en je telefoon uit zet zal je versteld staan van de helderheid van geest die dit oplevert. Even zonder externe prikkels nadenken over belangrijke zaken, of zomaar even ongestoord voor je uit staren. Een digitale detox kan je werk en leven behoorlijk relativeren.

Een ideale tiny house

Je even volledig digitaal terugtrekken en lospellen van je computerscherm is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hierbij te helpen heeft Getaway 75 tiny houses verspreid over de natuur van de Amerikaanse oostkust. De huisjes zijn WiFi-vrij en hebben niet tot nauwelijks mobiel bereik. Ideaal voor iedereen die het toch best lastig vindt om de moderne technologie even te laten voor wat het is. Er is zelfs een speciale kluis voor je telefoon.

Lees ook:  Prachtige portretten van nieuwsgierige wilde dieren | Natuurfotografie

artikel gaat verder onder foto’stiny house technologie 10

Van alle gemakken voorzien

Het feit dat je in deze tiny houses even helemaal ‘off the grid’ bent betekent niet dat een verblijf afzien is qua luxe. De huisjes zijn minimalistisch maar prachtig ingericht: van alle gemakken voorzien. Zo is er een klein keukentje met een gevulde koelkast en een twee-pittertje om te koken. Verder is er een complete moderne badkamer en een gezellige woon/slaapkamer, inclusief een selectie bordspellen! Buiten vind je een kampvuur en een picknicktafel voor lange zomeravonden in de natuur.

tiny house technologie 11

tiny house technologie 8

tiny house technologie 9

De Getaway visie

Getaway beschrijft het concept achter hun tiny houses als volgt:

Dit is een ervaring die is ontworpen om ons terug te brengen naar onze basis, ons onder te dompelen in de magie van de bossen en de uitdaging aan te gaan om het plezier van verveling, alleen zijn, en tijdloos leven te herontdekken.

Dit is ook de reden dat elk tiny house, wat de indeling ook is (ze zijn uniek), sowieso een raam heeft naast ieder bed, wat vaak van vloer tot plafond doorloopt.

Het concept achter dit ontwerp is het slapen in de natuur: je kunt naar bed gaan terwijl je naar de sterrenhemel kijkt en wakker worden bij de eerste zonnestralen boven de bomen. Het raam is ons equivalent van een tv-scherm in de doorsnee hotelkamer

Wij kunnen alleen maar hopen dat het bedrijf snel uitbreid en ook in Nederland en Europa deze prachtige tiny houses zal gaan plaatsen.

Lees ook:  Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur

tiny house technologie 5

tiny house technologie 6

Benieuwd naar nog meer tiny houses? Bekijk ook eens prachtige betonnen variant in het Mexicaanse landschap, of vind er een voor jezelf op deze Nederlandse site vol leuke tiny houses die misschien wel van jou kunnen worden!

MEER INSPIRATIE

Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?
Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!
Wonen in een zeecontainer: goedkoop en duurzaam (en lekker minimalistisch)