Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie

14 juni 2018
477

Het is ontzettend belangrijk om je soms eens lekker te vervelen: essentieel om weer tot nieuwe inzichten en hervonden energie te komen. Maar weten we nog wel hoe we dit moeten doen? Bij de eerste tekenen van verveling grijpen we tegenwoordig al snel naar de telefoon, computer of afstandsbediening. Het Amerikaanse bedrijf Getaway vond er wat op: tiny houses zonder enige toegang tot technologie, om in alle rust verveling te herontdekken

artikel gaat verder onder de fototiny house technologie 3

Een digitale detox

Door onze moderne manieren van werken en contact leggen, maar ook het tempo waarmee onze maatschappij dit doet, kan het soms als een opluchting voelen om even niet online of bereikbaar te zijn. Als je je laptop dicht doet, sociale media tijdelijk vaarwel zegt, en je telefoon uit zet zal je versteld staan van de helderheid van geest die dit oplevert. Even zonder externe prikkels nadenken over belangrijke zaken, of zomaar even ongestoord voor je uit staren. Een digitale detox kan je werk en leven behoorlijk relativeren.

Een ideale tiny house

Je even volledig digitaal terugtrekken en lospellen van je computerscherm is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hierbij te helpen heeft Getaway 75 tiny houses verspreid over de natuur van de Amerikaanse oostkust. De huisjes zijn WiFi-vrij en hebben niet tot nauwelijks mobiel bereik. Ideaal voor iedereen die het toch best lastig vindt om de moderne technologie even te laten voor wat het is. Er is zelfs een speciale kluis voor je telefoon.

artikel gaat verder onder foto'stiny house technologie 10

Van alle gemakken voorzien

Het feit dat je in deze tiny houses even helemaal 'off the grid' bent betekent niet dat een verblijf afzien is qua luxe. De huisjes zijn minimalistisch maar prachtig ingericht: van alle gemakken voorzien. Zo is er een klein keukentje met een gevulde koelkast en een twee-pittertje om te koken. Verder is er een complete moderne badkamer en een gezellige woon/slaapkamer, inclusief een selectie bordspellen! Buiten vind je een kampvuur en een picknicktafel voor lange zomeravonden in de natuur.

Lees ook:  Marjolein bouwt haar eigen tiny house | deel 2

tiny house technologie 11

tiny house technologie 8

tiny house technologie 9

De Getaway visie

Getaway beschrijft het concept achter hun tiny houses als volgt:

Dit is een ervaring die is ontworpen om ons terug te brengen naar onze basis, ons onder te dompelen in de magie van de bossen en de uitdaging aan te gaan om het plezier van verveling, alleen zijn, en tijdloos leven te herontdekken.

Dit is ook de reden dat elk tiny house, wat de indeling ook is (ze zijn uniek), sowieso een raam heeft naast ieder bed, wat vaak van vloer tot plafond doorloopt.

Het concept achter dit ontwerp is het slapen in de natuur: je kunt naar bed gaan terwijl je naar de sterrenhemel kijkt en wakker worden bij de eerste zonnestralen boven de bomen. Het raam is ons equivalent van een tv-scherm in de doorsnee hotelkamer

Wij kunnen alleen maar hopen dat het bedrijf snel uitbreid en ook in Nederland en Europa deze prachtige tiny houses zal gaan plaatsen.

tiny house technologie 5

tiny house technologie 6

Benieuwd naar nog meer tiny houses? Bekijk ook eens prachtige betonnen variant in het Mexicaanse landschap, of vind er een voor jezelf op deze Nederlandse site vol leuke tiny houses die misschien wel van jou kunnen worden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings