Deze man bouwde een tiny house dat rechtstreeks uit een sprookje komt

2380 VIEWS
Deze man bouwde een tiny house dat rechtstreeks uit een sprookje komt

Qua tiny houses zijn we al het een en ander aan bijzondere woonvormen tegengekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse schoolbussen die tot tiny house zijn omgetoverd, of dit kleine huisje in het bos dat helemaal van glas-in-lood is gemaakt. Op Vancouver Island vind je een tiny house dat uit een sprookje lijkt te komen.

Een bijzondere plek

Op een klif langs de oceaan heeft Bruce Winckler dit bijzondere huisje laten bouwen dat zo weggelopen lijkt te zijn uit een verhaal van de Gebroeders Grimm. Hij kwam op het idee toen hij een sprookjesachtige boomhut zag die was gebouwd door Timothy Lindberg en Daniel Huscroft. Hij benaderde de mannen met zijn plan. Zij bouwden de woning niet alleen, maar maakten ook het bijzondere design.

Bruce heeft vanuit zijn woning uitzicht op de oceaan en ziet naast langsvarende boten ook walvissen en zeehonden die met elkaar spelen. Dit geeft het huis natuurlijk alleen maar een extra sprookjesachtig gevoel.

Hans & Grietje

Bruce heeft zijn woning “Winckler cottage” genoemd, maar zijn vrienden grappen dat het een Hans & Grietje woning is. Omdat de woning langs het water staat trekt het veel bekijks van langsvarende mensen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Alle beelden zijn afkomstig van: livingbiginatinyhouse.com
Alle beelden zijn afkomstig van: livingbiginatinyhouse.com

winckler cottage 3

winckler cottage 4

Natuurlijke materialen

De cottage is gebouwd van 100% natuurlijke materialen. De dakpannen zijn gemaakt van cederhout. Ze zijn met de hand gemaakt en gebogen, zodat die mooie curven ontstaan. Voor de paddenstoelvormige schoorsteen is de lokale metaalkunstenaar Jake James ingeschakeld.

Lees ook:  Mandala's van zeeschelpen

Het interieur van het huis is verrassend genoeg vrij modern. Je vindt er een L-vormige houten keuken en een knusse openhaard, opgebouwd uit steen om je warm te houden in de winter. Ook is er een entresol aanwezig die ruim genoeg is voor een tweepersoons bed. Vanaf de entresol heb je uitzicht op de woonkamer en dat geeft een gevoel van ruimte, ook al bevind je je in een kleine woning van 55m2.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

winckler cottage 5

winckler cottage 6

winckler cottage 7

winckler cottage 8

winckler cottage 9

winckler cottage 10

winckler cottage 11

Gemiddeld kost een tiny house zo’n 40.000 euro, maar vanwege de bijzondere manier van bouwen werd dit project een tikje duurder: ongeveer 117.000 euro. Misschien meer iets om van te blijven dromen, maar mooi is het wel!

In dit filmpje krijg je een rondleiding door het betoverende huisje van Bruce.

Net als Bruce hebben ook andere mensen het idee gehad om bijzondere huisjes in de vrije natuur te bouwen. Ook deze woningen zijn met de hand gebouwd. 

Hoofdbeeld via: Natural Homes

MEER INSPIRATIE

5 prachtige prefab woningen om bij weg te dromen
Dit behang van Schilderswijkse bloemetjes brengt bewoners weer samen
Komkommers, radijsjes en spinazie…gekweekt op Antarctica!
Deze vogels zijn volledig gemaakt van papiersnippers