Deze man bouwde een tiny house dat rechtstreeks uit een sprookje komt

2 november 2017
213

Qua tiny houses zijn we al het een en ander aan bijzondere woonvormen tegengekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse schoolbussen die tot tiny house zijn omgetoverd, of dit kleine huisje in het bos dat helemaal van glas-in-lood is gemaakt. Op Vancouver Island vind je een tiny house dat uit een sprookje lijkt te komen.

Een bijzondere plek

Op een klif langs de oceaan heeft Bruce Winckler dit bijzondere huisje laten bouwen dat zo weggelopen lijkt te zijn uit een verhaal van de Gebroeders Grimm. Hij kwam op het idee toen hij een sprookjesachtige boomhut zag die was gebouwd door Timothy Lindberg en Daniel Huscroft. Hij benaderde de mannen met zijn plan. Zij bouwden de woning niet alleen, maar maakten ook het bijzondere design.

Bruce heeft vanuit zijn woning uitzicht op de oceaan en ziet naast langsvarende boten ook walvissen en zeehonden die met elkaar spelen. Dit geeft het huis natuurlijk alleen maar een extra sprookjesachtig gevoel.

Hans & Grietje

Bruce heeft zijn woning "Winckler cottage" genoemd, maar zijn vrienden grappen dat het een Hans & Grietje woning is. Omdat de woning langs het water staat trekt het veel bekijks van langsvarende mensen.

Artikel gaat verder onder de foto's >

Alle beelden zijn afkomstig van: livingbiginatinyhouse.com

Alle beelden zijn afkomstig van: livingbiginatinyhouse.com

winckler cottage 3

winckler cottage 4

Natuurlijke materialen

De cottage is gebouwd van 100% natuurlijke materialen. De dakpannen zijn gemaakt van cederhout. Ze zijn met de hand gemaakt en gebogen, zodat die mooie curven ontstaan. Voor de paddenstoelvormige schoorsteen is de lokale metaalkunstenaar Jake James ingeschakeld.

Het interieur van het huis is verrassend genoeg vrij modern. Je vindt er een L-vormige houten keuken en een knusse openhaard, opgebouwd uit steen om je warm te houden in de winter. Ook is er een entresol aanwezig die ruim genoeg is voor een tweepersoons bed. Vanaf de entresol heb je uitzicht op de woonkamer en dat geeft een gevoel van ruimte, ook al bevind je je in een kleine woning van 55m2.

Lees ook:  Sterren kijken vanuit een tiny house

Artikel gaat verder onder de foto's >

winckler cottage 5

winckler cottage 6

winckler cottage 7

winckler cottage 8

winckler cottage 9

winckler cottage 10

winckler cottage 11

Gemiddeld kost een tiny house zo'n 40.000 euro, maar vanwege de bijzondere manier van bouwen werd dit project een tikje duurder: ongeveer 117.000 euro. Misschien meer iets om van te blijven dromen, maar mooi is het wel!

In dit filmpje krijg je een rondleiding door het betoverende huisje van Bruce.

Net als Bruce hebben ook andere mensen het idee gehad om bijzondere huisjes in de vrije natuur te bouwen. Ook deze woningen zijn met de hand gebouwd. 

Hoofdbeeld via: Natural Homes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings