Je tiny house gezelliger maken

21 oktober 2021
253
Philips Hue lampen

Tiny houses: je ziet ze steeds vaker terugkomen. Op veel verschillende plekken in ons kom je ze tegen of het nu een tiny house op de Veluwe is of een tiny house op het water. Steeds vaker gaan mensen klein wonen en dan bedoelen we ook echt klein. Een tiny house is niet groter dan 48 vierkante meter. Het huis op zich is al erg knus, maar hoe maak je er nu echt je thuis van en maak je het gezellig?

Er alles uithalen

De meeste mensen die zo klein gaan wonen, willen er zoveel mogelijk uithalen. Het is dan ook belangrijk om over alles bij een tiny house goed na te denken, van de inrichting tot de aankleding. Het handigste is als objecten meerdere functies hebben. Dit scheelt namelijk weer ruimte.

Welke ruimte gebruik jij het meeste? Bij de meeste mensen zal dit de woonkamer zijn. Echter houden sommige mensen erg van koken, zij willen het liefste een zo groot mogelijke keuken hebben in een klein huisje. Het leuke aan een tiny house is dat je het helemaal naar eigen wens in kan richten, vanwege de lage kosten.

De details doen het hem

In de meeste gevallen maken de details een woning gezellig. Ze voegen veel toe en hoeven niet veel plaats in te nemen.

Foto’s

Een leuke manier om je tiny house gezelliger te maken, is door foto’s op te hangen aan de wanden. Dit kunnen foto’s zijn die je zelf hebt gemaakt of foto’s die je inspireren. Foto’s kun je in elke ruimte ophangen. Ze stralen persoonlijkheid uit en laten een ruimte minder leeg lijken. Allemaal spijkers in je tiny house om je foto’s aan op te hangen is natuurlijk niet handig. Ken je van die kleine fotootjes? Je hebt vast wel eens gezien dat deze vaak met een knijpertje aan een touwtje worden gemaakt. Het touwtje kun je vast wel aan iets vastmaken in je huisje.

Lees ook:  Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

Philips Hue lampen

Planten

Iets anders wat je huis een stuk gezelliger kan maken zijn planten. Planten geven leven aan je tiny house. Het maakt niet uit of je een aantal kleine plantjes hebt of een bos bloemen. Planten maken je tiny house gezelliger en levendiger. Als we je een tip mogen geven: ga voor hangplantjes. Deze zijn zo klein als je zelf wilt en ze kunnen aan het plafond worden opgehangen. Ook leuk zijn plankjes langs je wanden waarop je miniplantjes neer kunt zetten. Planten staan niet alleen goed in je woning, ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid. Planten produceren namelijk zuurstof, dit zorgt ervoor dat je ook beter slaapt. In een tiny house kan het zijn dat je snel afgeleid bent, er zitten veel objecten op een hoop. Planten zorgen ervoor dat je minder snel afgeleid wordt.

Kussens en dekens

Kussens of een deken kunnen ook al heel veel sfeer geven aan je tiny house. Ze dienen ook nog eens voor een aantal andere zaken. Zo zijn kussens fijn om tegenaan te zitten en de deken kan je gebruiken wanneer je het koud hebt, niet alle tiny houses beschikken over een verwarming.

Lampen

De Philips Hue lampen kunnen ook heel veel gezelligheid toevoegen aan je tiny house. De Philips Hue lampen stralen warmte uit, wat uitnodigend werkt. Ken jij de LightStrips al, als onderdeel van de Philips Hue lampen? Deze kun je gemakkelijk aanbrengen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Hanglampen zijn natuurlijk niet erg handig in zo’n klein huisje.

Lees ook:  Hoe is het om te wonen in het prachtige Maastricht?

Philips Hue lampen

Niet vergeten

Veel mensen besteden alleen maar aandacht aan hun woonkamer en niet aan hun badkamer of keuken. Dit is niet alleen bij tiny houses het geval, maar ook bij normale woningen. We verwaarlozen vaak de keuken en badkamer en richten ons helemaal op de woonkamer en de slaapkamer. Hier brengen we natuurlijk ook de meeste tijd door, maar dit betekent niet dat we de andere ruimtes moeten verwaarlozen. In een tiny house heb je een hele kleine badkamer. Toch kun je deze ook gezellig inrichten. Kies voor een douchegordijn met een leuke print of patroon. Het zal er direct een stuk gezelliger uitzien. Verf de kastjes in de keuken een iets opvallendere kleur of een andere tint, gewoon wit, zwart of grijs is ook zo saai.

Aan de slag

We hopen dat je inspiratie en ideeën op hebt gedaan. Deze ideeën hoeven allemaal niet veel te kosten, maar je moet ze wel even bestellen of naar de winkel. Overdrijf niet teveel met alle details. Doordat je woning zo klein is kan het al snel druk worden en dat wil je niet.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings