Een tijdcapsule met verborgen schat | Dit appartement in Parijs bleef 70 jaar onbewoond

2544 VIEWS
Een tijdcapsule met verborgen schat | Dit appartement in Parijs bleef 70 jaar onbewoond

In 1939, voor de start van de Tweede Wereldoorlog, vluchtte de bewoner van dit prachtige appartement in Parijs naar Zuid-Frankrijk en keerde nooit meer terug. Zeventig jaar later overleed zij. Zij had al die jarenlang voor de huur en het onderhoud van het appartement betaald, maar er werd niet meer in gewoond. Haar kleinkinderen huurden veilingmeester Olivier Choppin-Janvry in om het appartement met alle eigendommen te bezichtigen. Wat hij aantrof was een kamer vol schatten, inclusief een enorm waardevol schilderij.

Sprookjesachtig 19e eeuws interieur

Toen de deuren van het mysterieuze appartement geopend werden, zette Choppin-Janvry een paar stappen terug in de geschiedenis naar het Belle Époque tijdperk. De ruimte was sprookjesachtig mooi, met zijn gouden gordijnen, bloemenbehang, rijk versierde houten kaptafel en ander luxe meubilair, prachtig omlijste spiegels en schitterende kroonluchters. Maar de echte parel was het schilderij van een vrouw in een roze jurk die van een beroemd kunstenaar bleek te zijn.

Een waardevol portret

De vrouw die geportretteerd was in haar roze jurk bleek actrice en socialite Marthe de Florian te zijn: de oma van de voormalige bewoonster van het appartement. De Florian had enorm veel bewonderaars in haar tijd; in het appartement werden liefdesbrieven gevonden van onder andere minister-president George Clemenceau en de maker van het kunstwerk: Giovanni Boldini. Bij de veiling bracht het schilderij maar liefst €2.1 miljoen op. De precieze locatie van het appartement, dat ergens in het negende arrondissement van Parijs staat, blijft een mysterie, maar hieronder kun je de foto’s van het prachtige interieur en het kostbare schilderij bewonderen.

Lees ook:  Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

parijs appartement Parijs appartement Parijs appartement

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Broederliefde | Het verhaal van Vincent en Theo van Gogh
Wat een gevoel teweeg kan brengen
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur
Pieter Bruegel schilderde meer dan 100 Nederlandse spreekwoorden in dit schilderij