Een tijdcapsule met verborgen schat | Dit appartement in Parijs bleef 70 jaar onbewoond

11 juni 2016
221

In 1939, voor de start van de Tweede Wereldoorlog, vluchtte de bewoner van dit prachtige appartement in Parijs naar Zuid-Frankrijk en keerde nooit meer terug. Zeventig jaar later overleed zij. Zij had al die jarenlang voor de huur en het onderhoud van het appartement betaald, maar er werd niet meer in gewoond. Haar kleinkinderen huurden veilingmeester Olivier Choppin-Janvry in om het appartement met alle eigendommen te bezichtigen. Wat hij aantrof was een kamer vol schatten, inclusief een enorm waardevol schilderij.

Sprookjesachtig 19e eeuws interieur

Toen de deuren van het mysterieuze appartement geopend werden, zette Choppin-Janvry een paar stappen terug in de geschiedenis naar het Belle Époque tijdperk. De ruimte was sprookjesachtig mooi, met zijn gouden gordijnen, bloemenbehang, rijk versierde houten kaptafel en ander luxe meubilair, prachtig omlijste spiegels en schitterende kroonluchters. Maar de echte parel was het schilderij van een vrouw in een roze jurk die van een beroemd kunstenaar bleek te zijn.

Een waardevol portret

De vrouw die geportretteerd was in haar roze jurk bleek actrice en socialite Marthe de Florian te zijn: de oma van de voormalige bewoonster van het appartement. De Florian had enorm veel bewonderaars in haar tijd; in het appartement werden liefdesbrieven gevonden van onder andere minister-president George Clemenceau en de maker van het kunstwerk: Giovanni Boldini. Bij de veiling bracht het schilderij maar liefst €2.1 miljoen op. De precieze locatie van het appartement, dat ergens in het negende arrondissement van Parijs staat, blijft een mysterie, maar hieronder kun je de foto’s van het prachtige interieur en het kostbare schilderij bewonderen.

Lees ook:  Ervaar het echte boerenleven op deze Amerikaanse ranch in Zeeland

parijs appartement Parijs appartement Parijs appartement

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings