Creatief aan de slag thuis met kleuren

80 VIEWS
Creatief aan de slag thuis met kleuren

De coronapandemie heeft de samenleving het afgelopen anderhalf jaar behoorlijk op zijn kop gezet. Vooral tijdens de periodes met veel zieken en de lockdowns, maakten een hoop mensen zich zorgen om het welzijn van familie en vrienden en om wat allemaal niet meer kon. Het heeft echter ook gezorgd voor positieve ontwikkelingen. Zo hebben veel mensen weer de schoonheid van de natuur in eigen land ontdekt, en ingezien hoe belangrijk het is te zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Ook de digitalisering lijkt even gestopt (op thuiswerken na). Na de zoveelste serie bingewatchen op Netflix hadden veel mensen juist te behoefte thuis iets met hun handen te doen. Hieronder lees je enkele ideeën om lekker creatief met aan de slag te gaan met kleuren.

Klussen en knutselen

Het dringende advies zoveel mogelijk thuis te blijven, de lockdowns en de avondklok: het heeft er allemaal voor gezorgd dat mensen veel meer tijd thuis hebben doorgebracht. Gaan zitten sippen over wat je allemaal niet meer kon? Het is beter om positief ingesteld te blijven, en iets te gaan doen dat je energie geeft!

Begin vorig jaar kwamen veel mensen vanwege de coronacrisis thuis te zitten. En omdat er veel meer tijd thuis werd doorgebracht, gingen veel mensen eens met een kritisch oog naar hun woning kijken. De bouwmarkten die wel nog open waren werden dan ook in grote getale bezocht. Net zoals de websites van woonwinkels, die een bijzonder goede omzet in het coronajaar hebben gedraaid. Maar was het interieur aangepakt, en vervolgens ook nog eventueel de tuin? Toen afgelopen zomer nog steeds veel vrijetijdsbestedingen niet mogelijk waren, wilden mensen wel nog graag lekker bezig zijn.

Lees ook:  Bidden en bezinnen onder een dak van bladeren

Knutselen en kleuren zijn voor veel mensen dingen die ze vooral associëren met kinderen of met ouderen. Toch is het in tijden van onzekerheid zoals nu fijn om met tastbare zaken bezig te zijn. Door je creativiteit de vrije loop te laten, en de zinnen even te verzetten van alle nare nieuwsberichten. Wat zijn favoriete dingen om te doen, en wat zullen we ook postcorona blijven doen?

Mandela’s printen en kleuren

De populariteit van mandela’s zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Kleuren zou alleen voor kinderen zijn? Echt niet, steeds meer mensen ervaren de innerlijke rust die ontstaat bij het inkleuren van een mandela. Toen vanwege de coronamaatregelen veel winkels gesloten waren, kon je deze gelukkig wel nog gewoon zelf downloaden en printen thuis. In een andere blog op onze website vind je dan ook een selectie van tien schitterende mandelakleurplaten. O jee, is de inktcartridge van je printer op? Kijk dan snel wat je nodig hebt, bijvoorbeeld HP Deskjet 3630 inkt, en bestel het gemakkelijk online.

Zelf museumprenten inkleuren

Nog een andere manier om lekker creatief aan de slag te gaan is het inkleuren van oude prenten uit collecties van musea. Sinds vorig jaar bieden een aantal musea, bibliotheken en universiteiten in het kader van het initiatief ‘Color Our Collections’ prenten, tekeningen en schilderijen in zwartwit ter beschikking aan. Deze kun je downloaden, en er zelf mee aan de slag gaan met kleurpotloden of stiften. Het gaat bijvoorbeeld om illustraties uit oude sprookjesboeken, oude handgetekende natuurprenten en middeleeuwse letterprenten. Nog geen printer thuis? Er is altijd wel een HP printer die past bij jouw wensen als het aankomt op printen, kopiëren en/of scannen.

Lees ook:  Mooie kleurrijke schilderijen van de Amalfi kust

Nog meer kleurplaten online downloaden

Heb je even genoeg van het inkleuren van mandela’s of museumprenten? Online zijn er talloze sites waar je kleurplaten voor volwassenen kunt downloaden. Kijk welke jij mooi vindt, print hem uit, en ga gelijk aan de slag!

MEER INSPIRATIE

Ikebana, dé bloemenkunst voor het maken van bloemstukken
Ontdek de werking en kracht van de Amethist
De leukste musea in de Achterhoek
Zo werkt labradoriet