Kunstenares maakt prachtige kunst op gedroogde theezakjes

14 juni 2018
1608

Ruby Silvious is een Amerikaanse kunstenares die veel gebruik maakt van recyclebare materialen, waaronder theezakjes. Ze probeert er nooit een weg te gooien. Ruby gebruikt de gedroogde theezakjes als canvas voor haar prachtige schilderkunsten. Zo ontstaat er heuse theezakjes kunst!

Recyclebare materialen als canvas

Ruby, grafisch ontwerper, is geboren op de Filipijnen en is later verhuisd naar New York. Ze is een bijzondere kunstenares, want ze gebruikt alleen gerecyclede materialen voor haar kunstwerken. Ruby wil zich onderscheiden van de massa en zichzelf uitdagen door te schilderen op deze unieke canvassen. Zo beschildert ze onder andere de binnenkant van lege eierschalen en de schillen van gepelde pistachenootjes. Daarnaast is ze erg creatief met origami en traditioneel papier. Tijdens het drinken van de kopje thee met haar zus kwam ze op het idee om ook theezakjes is een nieuw leven te geven. Maar dat ging niet zonder slag of stoot:

You have to see all the piles of my failed experiments. I never throw anything out, I try to recycle them as well.

363 dagen lang theezakjes kunst maken

Op 3 januari 2015 begon Ruby het fantastische project: 363 Days of Tea. Een jaar lang heeft ze elke dag een gedroogd theezakje beschildert. Ze schilderde van alles; bloemen, een trui die ze in de uitverkoop had gevonden, etiketten van eten uit de supermarkt of haar man (vaak zonder dat hij het wist). Ze vond het leuker om elke keer vast te leggen wat ze zag of waar ze aan dacht in plaats van een thema aan te houden voor het hele jaar. Ze heeft alle beschilderde theezakjes vastgelegd en er een prachtig boek van gemaakt. Haar boek kan je hier bestellen.

Lees ook:  Hoe ouder hoe gekker (?!)

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

theezakjes kunst

 

Neem een kijkje op Ruby's instagram als je benieuwd bent naar meer van haar bijzondere theezakjes kunst. Ook kunstenaar Zaman Uz tovert gedroogde theezakjes om tot prachtige kunstwerken met een verhaal.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down