Thee van dennennaalden: gezond en heerlijk winters

2207 VIEWS
Thee van dennennaalden: gezond en heerlijk winters

Wist u dat dennennaalden niet alleen uw huis vullen met een heerlijke geur tijdens de kerstdagen (en wellicht wat extra stofzuigsessies opleveren…), maar dat ze ook verrassend veel vitaminen bevatten? Zo schijnt er in een kop thee van dennennaalden wel 5 (!) keer meer vitamine C te zitten dan in een glas sinaassappelsap. Daarnaast bevatten de groene naaldjes vitamine A, natuurlijke vetoplosser en beta-caroteen dat goed is voor haar, huid en zicht. In aanvulling op de medische effecten staat een kop dennennaaldenthee natuurlijk ook gewoon garant voor een heerlijk ontspannen wintergevoel.

Op naar het bos

De eerste vraag is: wat zijn dennennaalden? U bent op zoek naar naalden die in een setje van twee aan de boom groeien. Handig ezelsbruggetje: de ‘d’ van ‘den’ is ook de ‘d’ van ‘duo’, terwijl de ‘s’ van ‘spar’ weer de ‘s’ is van ‘single’. Een bosje naalden snijdt u met een stevig kartelmes in kleine stukjes. Saen met kokend water doet u dit in een pan en laat het zo’n 20 minuten trekken. Hierna verhit u het water opnieuw, u laat het even staan, roert het door en schenkt of schept het door een zeef in de theekop.

Kleine tegenvaller: de meest smaakvolle naalden zijn te plukken tussen maart en mei. Omdat dan het kerstgevoel ver te zoeken is opteren wij echter toch voor een december-versie van dit gezonde drankje. Wellicht zijn de naalden íets minder ‘sappig’, maar de geur én smaak van het bos is desalniettemin volop aanwezig!

Lees ook:  Marjo's keuken | De magische werking van thee

Dennenbad

Mocht u van de thee toch niet zo gecharmeerd zijn, maar wel een home-made wintergevoel willen oproepen, dan kunt u ook een grotere hoeveelheid naalden laten trekken in heet water en het gezeefde vocht vervolgens toevoegen aan uw bad. Een heerlijk geurend momentje voor uzelf!


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:


Beeld: Laura D’Alessandro via Flickr.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Boost je lichaam: 5 beste voordelen van suppen
Koken met eetbare bloemen: dit moet je weten
Dit is waarom gember zo gezond voor je is
In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land