Thee drinken in een vogelnest op 10 meter hoogte

25 augustus 2016
251

In Tokio zijn zeer bijzondere vogelnesten te vinden. Omdat er in deze stad te weinig bomen zijn om twijgjes te kunnen verzamelen, stelen kraaien ijzeren kleerhangers om hun nesten te verstevigen. En nu is er in Japan nog een bijzonder vogelnest bij gekomen: de Bird’s Nest Atami Tearoom. In de prefectuur Shizuoka, 200 kilometer ten zuidwesten van Tokio, heeft architect Hiroshi Nakamura zich laten inspireren door de creatieve nesten van de kraaien om een theehuis in een 300 jaar oude boom te bouwen.  

Fundering voor de boomhut

Toen Nakamura door boomhutbouwer Takashi Kobayashi gecontacteerd om de thee-boomhut te ontwerpen, had hij het idee over de kraaiennesten al een tijdje in zijn hoofd zitten. Het bleek het ideale project te zijn om het idee eindelijk uit te proberen. Om de boom te beschermen, wilden ze ervoor zorgen dat ze niet werkelijk in de boom bouwden, maar tussen de takken door. En dus besloten ze lichtgewicht stalen stangen te gebruiken waarbij ruimte werd gelaten voor de boom om tussen de constructie door te groeien. Ze maken dus net als de kraaien gebruik van lichte door de mens gemaakte materialen als fundering voor het natuurlijke ‘nest’.

Het theehuis

Het interieur van het theehuis is gemetseld om op een zwaluwnest te lijken, is terra- en okerkleurig en heeft voornamelijk houten details en een grote tak die midden door de ruimte loopt. Bezoekers worden uitgenodigd om aan het nest bij te dragen door takjes in de muren te steken. Het theehuis is onderdeel van Risonare Atami, een vakantieoord van Hoshino Resorts, en zit niet alleen heerlijk midden in het bos, maar kijkt ook nog eens over zee uit. De ideale plaats om ontspannen een kopje thee te drinken dus, als je tenminste geen hoogtevrees hebt.

Links: Fundering Bird’s Nest Atami Tearoom | Rechts: Kraaiennest van kleerhangers

Bird’s Nest Atami Tearoom (1)

Bird’s Nest Atami Tearoom (2)

Bird’s Nest Atami Tearoom (3)

Bird’s Nest Atami Tearoom (4)

Bird’s Nest Atami Tearoom (5)

Bird’s Nest Atami Tearoom (6)

Bird’s Nest Atami Tearoom (7)

Bird’s Nest Atami Tearoom (8)

Bird’s Nest Atami Tearoom (9)

Bird’s Nest Atami Tearoom (10)

Bird’s Nest Atami Tearoom (11)

Bird’s Nest Atami Tearoom (12)

Bird’s Nest Atami Tearoom (13)

Bird’s Nest Atami Tearoom (14)

Bird’s Nest Atami Tearoom (15)

Bird’s Nest Atami Tearoom (16)

Via: Colossal

Lees ook:  Slapen op een kampeervlot, middenin de Nederlandse natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings