The Atlas of Beauty: de kracht van vrouwen in beeld

9 september 2020
207
Atlas of Beauty

Een ode aan de kracht van vrouwen. Een reflectie van de diversiteit van de mensheid. Wat begon als een droom van een beginnend fotografe, groeide de afgelopen jaren uit tot een project dat over de hele wereld bekendheid verwierf door het verspreiden van positiviteit. The Atlas of Beauty is een fotoproject bestaande uit meer dan 500 portretten van vrouwen over de hele wereld.

The Atlas of Beauty door Mihaela Noroc

De nu 33-jarige Mihaela Noroc uit het Roemeense Boekarest ontdekte als tiener haar liefde voor fotografie. Haar reislust bracht haar als backpacker naar veel verschillende delen van de wereld. Zo maakte ze voor het eerst echt kennis met de diversiteit van de planeet. Op haar 27e ontstond zo het idee van The Atlas of Beauty; een fotografieproject waarmee ze de ongeziene schoonheid van vrouwen wilde vastleggen. Het project werd een groot succes, dat haar én honderden vrouwen over de hele wereld in de spotlight zette van onder andere Forbes, Oprah, CNN en BBC.

Atlas of Beauty

The Atlas of Beauty © Mihaela Noroc

Levensverhalen en toekomstdromen

Voor The Atlas of Beauty reisde Mihaela zo’n zes jaar lang met haar camera naar alle uithoeken van de wereld. Een reis die haar liet kennismaken met vrouwen van allerlei achtergronden en leeftijden en met de meest uiteenlopende levensverhalen en toekomstdromen. Ze tekende ze allemaal op en samen met  portretfoto’s bundelde ze dit tot een prachtig boek.

Ondertussen deelt ze de foto’s en verhalen ook online. Op haar Instagramaccount maak je kennis met enkele bijzondere vrouwen die deelnamen aan het project. Zoals de jonge IJslandse brandweervrouw Ragga. En ballerina Erica, die haar droom achterna jaagt in New York City. In Hongarije ontmoette Mihaela de krachtige Reka die leukemie overleefde en in India was het Sunika die de fotografe fascineerde met haar aangrijpende verhaal over het leven in een tentenkamp.

Lees ook:  Vrouw maakt prachtige foto's van kolibries in haar achtertuin

Voor Mihaela draait The Atlas of Beauty maar om één ding: het tonen van de schoonheid – uiterlijk én innerlijk – van vrouwen in al hun diversiteit. Via onderstaande video krijg je een kijkje in haar jarenlange reis vol bijzondere ontmoetingen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings