The Atlas of Beauty: de kracht van vrouwen in beeld

32 VIEWS
The Atlas of Beauty: de kracht van vrouwen in beeld

Een ode aan de kracht van vrouwen. Een reflectie van de diversiteit van de mensheid. Wat begon als een droom van een beginnend fotografe, groeide de afgelopen jaren uit tot een project dat over de hele wereld bekendheid verwierf door het verspreiden van positiviteit. The Atlas of Beauty is een fotoproject bestaande uit meer dan 500 portretten van vrouwen over de hele wereld.

The Atlas of Beauty door Mihaela Noroc

De nu 33-jarige Mihaela Noroc uit het Roemeense Boekarest ontdekte als tiener haar liefde voor fotografie. Haar reislust bracht haar als backpacker naar veel verschillende delen van de wereld. Zo maakte ze voor het eerst echt kennis met de diversiteit van de planeet. Op haar 27e ontstond zo het idee van The Atlas of Beauty; een fotografieproject waarmee ze de ongeziene schoonheid van vrouwen wilde vastleggen. Het project werd een groot succes, dat haar én honderden vrouwen over de hele wereld in de spotlight zette van onder andere Forbes, Oprah, CNN en BBC.

Atlas of Beauty
The Atlas of Beauty © Mihaela Noroc

Levensverhalen en toekomstdromen

Voor The Atlas of Beauty reisde Mihaela zo’n zes jaar lang met haar camera naar alle uithoeken van de wereld. Een reis die haar liet kennismaken met vrouwen van allerlei achtergronden en leeftijden en met de meest uiteenlopende levensverhalen en toekomstdromen. Ze tekende ze allemaal op en samen met  portretfoto’s bundelde ze dit tot een prachtig boek.

Lees ook:  Fotografische tekeningen van potlood

Ondertussen deelt ze de foto’s en verhalen ook online. Op haar Instagramaccount maak je kennis met enkele bijzondere vrouwen die deelnamen aan het project. Zoals de jonge IJslandse brandweervrouw Ragga. En ballerina Erica, die haar droom achterna jaagt in New York City. In Hongarije ontmoette Mihaela de krachtige Reka die leukemie overleefde en in India was het Sunika die de fotografe fascineerde met haar aangrijpende verhaal over het leven in een tentenkamp.

Voor Mihaela draait The Atlas of Beauty maar om één ding: het tonen van de schoonheid – uiterlijk én innerlijk – van vrouwen in al hun diversiteit. Via onderstaande video krijg je een kijkje in haar jarenlange reis vol bijzondere ontmoetingen.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Tientallen walvissen gefotografeerd door een drone
Prachtige kleurrijke foto’s tijdens het surfen
Fotoreportage: Skaten in NYC in de jaren 1960
De wereld bezien vanuit een drone