Tarotkaarten

79 VIEWS
Tarotkaarten

Misschien heb je tarotkaarten wel eens voorbij zien komen in een film of heb je vriendinnen erover horen kletsen, maar heb je je er nooit echt in verdiept. Dan is vandaag de dag dat daar verandering in gaat komen, want wij gaan je alles leren wat er te leren valt over tarotkaarten leggen. Laten we starten met wat tarot precies inhoud. Volgens de officiële omschrijving is tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor waarzeggerij. Ondanks dat dit klopt, is het niet de ideale omschrijving. Tarotkaarten bieden een inzicht in verschillende aspecten van het dagelijkse leven. Zo worden tarotkaarten gelegd om duidelijkheid te krijgen over liefde, werk, bewustzijn en/of persoonlijke ontwikkeling.

 

TarotkaartenWat zit er in een deck tarotkaarten?

Tarotkaarten zijn net iets anders dan de spelkaarten die men gewend is. Het kaartspel bestaat uit maar liefst 78 kaarten, met op elke kaart een ander plaatje. Deze kaarten kunnen vervolgens worden opgedeeld in verschillende groepen, startende met de eerste 22 kaarten. Deze worden de Grote Arcana genoemd en worden gebruikt om de grote, algemene geheimen van het leven te ontrafelen. De resterende 56 kaarten worden de Kleine Arcana genoemd en kunnen ook weer verdeeld worden in vier kaartgroepen, namelijk: zwaarden, staven, bekers en munten. Deze worden gebruikt om inzicht te krijgen in alledaagse problemen. De afbeeldingen op de tarotkaarten betekenen voor iedereen wat anders. Hoe werkt dat? De afbeeldingen op de kaarten spreken je onderbewustzijn aan. Hierbij spreken we van zowel je persoonlijke onderbewustzijn als het collectieve onderbewustzijn. Wanneer twee personen naar hetzelfde kaartje kijken, zullen beide verschillende associaties hebben met de afbeelding die ze zien. Neem als voorbeeld een kaart van de zon. De een zal denken aan een heerlijke dag aan het strand, terwijl de ander denkt migraine door een zonnesteek.

Lees ook:  Yoga Nidra: de bijzondere staat tussen slapen en waken

 

Hoe werken tarotkaarten?

Is het dan maar gewoon in het klakkeloos kaarten leggen? Nee natuurlijk niet. Er zijn héél veel manieren om tarotkaarten te leggen. Van eenvoudig tot enorm ingewikkeld en uitgebreid. Zoals met alles is het aan te raden om eenvoudig te starten. Houd wel in gedachten dat je vragen nooit beantwoord zullen worden met ja of nee. Wel helpt het je gevoelens en gedachte die je al had te verklaren of aan te sturen richting een mogelijke oplossing. De meest toegankelijke manier van tarotkaarten leggen is door elke dag één kaart van de stapel te trekken. Deze kaart staat symbool voor hoe je dag eruit zal gaan zien. Hoe werkt dat? Je bekijkt rustig de afbeelding op de kaart en gaat vervolgens af op het gevoel dat je krijgt bij het zien van de kaart. Dit gevoel komt voort uit je intuïtie, die zich vertaald in een boodschap.

 

Veel gebruikte tarot leggingen

Net las je al over de dagkaart, dit is de meest eenvoudige tarotlegging. Voor een andere bekende legging maak je gebruik van drie willekeurige tarotkaarten. Deze doen een uitspraak over het verleden, heden en de toekomst. De betekenis die de gelegde kaarten vasthouden kan alleen jij koppelen. Nog een andere tarotlegging is ‘de blokkade’. Dit is een ietwat uitgebreidere legging waarbij de eerst gelegde kaart een probleem uitbeeld, waarnaar de tweede kaart verteld wat het is dat jou weerhoudt het probleem van de eerste kaart op te lossen. Hierop volgen nog drie kaarten die je gevoel, zicht en acties bij dit probleem beschrijven.

Lees ook:  Gezonder gaan leven door minder te roken

 

Welke vragen stel je aan tarotkaarten?

Omdat tarotkaarten volledig gericht zijn op het verkrijgen van meer inzicht is het wel zo handig om te weten waar je dan meer inzicht in wilt. Verder ben je vrij in het stellen van vragen. Houd er echter wel rekening mee dat voor het beantwoorden van pijnlijke of ingewikkelde vragen je langer bezig bent en vaak ook meer kaarten moet trekken. Het is wel belangrijk dat je hier veel tijd aan besteed, de goede vraagstellingen zijn essentieel voor de uitkomst. Leren loslaten, jij kan het ook! Misschien kunnen tarotkaarten je daar nog goed mee helpen.

 

TarotkaartenKun je de toekomst voorspellen met tarotkaarten?

Tarot wordt door veel mensen gezien als een vorm van zwarte magie en daarmee direct een gevaarlijk gereedschap waarmee de toekomst voorspeld én bezweert kan worden. Verder van de werkelijkheid kunnen ze haast niet zitten, want tarotkaarten leggen heeft helemaal niets te maken met magie, kan niet de toekomst voorspellen en is niet gevaarlijk.

 

Oefenen, oefenen en oefenen

De eerste keer zal je het misschien moeilijk vinden een koppeling te leggen met de kaarten. Helemaal niet gek. Sterker nog, tarotkaarten moet je net als schoenen inlopen (inleggen in dit geval). Wanneer je een deck nieuw aanschaft is het belangrijk dat je je verbonden voelt met de kaarten. Dat kan op basis van gevoel zijn of omdat je het deck gewoon heel mooi vindt. Hoe meer verbonden je je met de kaarten voelt, hoe meer jouw eigen energie door de kaarten kan stromen. Leen om die reden ook nooit je kaarten aan iemand uit.

MEER INSPIRATIE

Met deze gewoonten blijf jij er langer jong uitzien
De spirituele betekenis van getallen
De werking van de onyx
Wat is cupping?