Er stroomt een rivier van glas door deze handgemaakte houten tafels

1813 VIEWS
Er stroomt een rivier van glas door deze handgemaakte houten tafels

Greg Klassen is een Amerikaanse designer en meubelbouwer. Echter maakt hij geen “normale” houten tafels. De tafels die Greg maakt hebben namelijk een een unieke twist. Bij de meesten stroomt er een blauwe rivier van glas doorheen en dat geeft een heel bijzonder effect. 

De rivier als grote inspiratiebron

Greg woont bij de Pacific Northwest in een natuurgebied met spectaculaire bossen, bergen, meren en rivieren. De Nooksack rivier stroomt vlak onder zijn studio door en is de zijn grootste inspiratiebron samen met zijn vrouw en kinderen. Greg heeft ooit een theologie diploma gehaald, voordat hij de boeken inruilde voor schuurpapier. Daarna heeft hij meubelontwerp en fijne houtbewerking gestudeerd bij de Californische kust en later in een Zweeds dorpje, waar hij van twee belangrijke meubelmeesters leerde.

De tekst gaat verder onder de foto’s

rivier

rivier

rivier

rivier

rivier

rivier

Als je doet wat je leuk vind, hoef je nooit te werken

Greg doet al het werk alleen en al zijn stukken zijn handgemaakt. Zoals elke boom in het bos anders is, zo zijn ook al zijn meubels verschillend. Hij begint met een boom en eindigt met toegepaste kunst. Greg vind het prachtig om een een afgedankte boom enen tweede leven te geven. Hij gebruikt dus alleen duurzame materialen en zaagt dus zelf geen bomen om! Hij vind de natuurlijke wereld mooi zoals die is en hij kan zich niet voorstellen om ooit nog iets anders te doen.

I create – I do not produce. I create because I love to. It’s so much fun and a pleasure to go to work.

De tekst gaat verder onder de foto’s

rivier

rivier

rivier

rivier

Vind je de combinatie van glas en hout ook zo mooi? Bekijk dan ook zeker dit artikel over Scott Slagerman. Een kunstenaar die geen tafels maakt, maar vazen waarbij hout en glas samen prachtige objecten vormen!

Lees ook:  Een tuin van glas

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een strand vol ‘natuurlijke’ knikkers
Een ode aan de orchidee in bijzondere glaskunst
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim
Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas