Er stroomt een rivier van glas door deze handgemaakte houten tafels

9 januari 2020
183

Greg Klassen is een Amerikaanse designer en meubelbouwer. Echter maakt hij geen "normale" houten tafels. De tafels die Greg maakt hebben namelijk een een unieke twist. Bij de meesten stroomt er een blauwe rivier van glas doorheen en dat geeft een heel bijzonder effect. 

De rivier als grote inspiratiebron

Greg woont bij de Pacific Northwest in een natuurgebied met spectaculaire bossen, bergen, meren en rivieren. De Nooksack rivier stroomt vlak onder zijn studio door en is de zijn grootste inspiratiebron samen met zijn vrouw en kinderen. Greg heeft ooit een theologie diploma gehaald, voordat hij de boeken inruilde voor schuurpapier. Daarna heeft hij meubelontwerp en fijne houtbewerking gestudeerd bij de Californische kust en later in een Zweeds dorpje, waar hij van twee belangrijke meubelmeesters leerde.

De tekst gaat verder onder de foto's

rivier

rivier

rivier

rivier

rivier

rivier

Als je doet wat je leuk vind, hoef je nooit te werken

Greg doet al het werk alleen en al zijn stukken zijn handgemaakt. Zoals elke boom in het bos anders is, zo zijn ook al zijn meubels verschillend. Hij begint met een boom en eindigt met toegepaste kunst. Greg vind het prachtig om een een afgedankte boom enen tweede leven te geven. Hij gebruikt dus alleen duurzame materialen en zaagt dus zelf geen bomen om! Hij vind de natuurlijke wereld mooi zoals die is en hij kan zich niet voorstellen om ooit nog iets anders te doen.

I create – I do not produce. I create because I love to. It’s so much fun and a pleasure to go to work.

De tekst gaat verder onder de foto's

rivier

rivier

rivier

rivier

Vind je de combinatie van glas en hout ook zo mooi? Bekijk dan ook zeker dit artikel over Scott Slagerman. Een kunstenaar die geen tafels maakt, maar vazen waarbij hout en glas samen prachtige objecten vormen!

Lees ook:  Studio Woude 07 | Waar onder wolken vogels varen

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings