B&B ’t Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

2869 VIEWS
B&B ’t Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

Te midden van de groene omgeving van Alphen en de rust van het eeuwenoude landgoed De Hoevens ligt ’t BakhuisIn dit kleine vrijstaande huisje word je wakker van de vogels. Kijk naar buiten en het eerste wat je ziet is de prachtige boomgaard die het huis omringt.

Het ontbijt wordt – indien gewenst – verzorgd door De Hoevens met een goed gevulde ontbijtmand, maar je kunt natuurlijk ook zelf je ontbijt klaarmaken in de open keuken. Met mooi weer kan je op het terras in de boomgaard zitten.

Wandelen in een typisch Brabants landschap

De Hoevens staat bekend om de mooie wandelingen die je in de omgeving kunt maken. Vanaf het landgoed loop je bijvoorbeeld naar de Regte Heide. Hier vind je onder andere grafheuvels die stammen uit de Bronstijd en de zeldzame klokjesgentiaan, een paarsblauwe bloem die met zijn witte vlekken op het blad doet denken aan een sterrennacht.

Onderweg stop je bij  Natuurpoort De Roovertsche Leij voor een kopje koffie of heerlijke lunch met gerechten uit de streek, om vervolgens weer terug te wandelen naar ’t Bakhuis.

Ook in de winter is het hier heerlijk toeven. Steek je benen onder tafel na een frisse winterwandeling en stook de houtkachel goed op. Laat de storm maar komen!

Lees ook:  Ervaar de intieme knusheid van slapen in een plaggenhut in Drenthe

Artikel gaat verder onder de foto’s >

0371 De Hoevens 2016

Familiebedrijf: terug naar de natuur

De Hoevens is al drie generaties in eigendom van dezelfde familie. In 1919 kochten de gebroeders Blomjous het landgoed toen zij textielfabrikanten waren. De kleindochter van Henri Blomjous, Caroline van der Lande – Vogels, erfde het in 1990.

De moeder van Caroline had van De Hoevens een intensief landbouwbedrijf gemaakt, maar Caroline en haar man Floris besloten met het bedrijf een andere richting in te slaan en het landgoed “op duurzame wijze te beheren en te ontwikkelen met aandacht voor de natuur.”

Eenvoud, rust, ruimte en respect voor de natuur zijn overal voelbaar en maken dit tot een speciale plek waar je even uit de waan van de dag kunt stappen.

0303 De Hoevens 2016

Vleermuizen en Lakenvelder koeien

Landgoed de Hoevens is een bijzondere plek waar mens en natuur op harmonieuze wijze met elkaar in verbinding worden gebracht. Op het landgoed vind je naast ’t Bakhuis ook een natuurkampeerterrein, biologische akkerbouw, natuureducatie en natuurbegrazing.

De graslanden worden begraasd door een kudde Clun Forrest schapen en Lakenvelder koeien. Daarnaast worden op de akkers biologische granen verbouwd, waaronder ook enkele vergeten soorten zoals St. Jansrogge. Hier wordt lokaal bier van gemaakt, maar ook koek en crackers die op het landgoed te krijgen zijn.

Lees ook:  Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

Vleermuizenkelder
Omdat de vleermuis een bedreigde diersoort is, is in 2011 een vleermuizenkelder geopend. Hier kunnen de dieren veilig hun winterslaap doorkomen. Er zijn inmiddels al 8 grootoorvleermuizen en 1 franjevleermuis aangetroffen. Heel bijzonder! Deze houden zich verder koest dus je kunt rustig buiten zitten…

De Hoevens 1

Natuurbegraafplaats

Ten slotte is in 2014 een natuurbegraafplaats opgericht. Dit vanuit de wens van de landgoedeigenaren om op hun eigen landgoed begraven te worden en een alternatief te bieden voor traditioneel begraven en cremeren. Een lichaam of urn kan hier midden in de natuur worden begraven, op een zelfgekozen plek.

Het graf hoeft niet te worden onderhouden en zo kan de natuur blijven groeten. Daarnaast is het een fijne plek om al wandelend door de natuur een dierbare te gedenken. Bijzonder hoe mens en natuur samenkomen op deze mooie plek in Brabant.

ro2017-06-07_00009

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk