Suzan Drummen maakt caleidoscopische mozaïeken van edelstenen

2648 VIEWS
Suzan Drummen maakt caleidoscopische mozaïeken van edelstenen

Suzan Drummen maakt indrukwekkende kunstinstallaties met duizenden kleine, glinsterende kristallen en andere stenen in de vorm van mandala’s en textielontwerpen.

Het bijzondere is dat Drummen geen uitgewerkt ontwerp gebruikt. “Ik heb nooit een plan, maar ga af op de verschillende locaties waar ik werk. Ik bekijk het licht, de bezoekers, de kleuren, de hoogte van de ruimte etc. ter plekke en laat me leiden door de gehele atmosfeer. Elke ruimte vraagt iets anders en de de installatie groeit op deze manier langzaam.”

Drummen wil de kijkers overweldigen: “Van een afstandje lijken de werken heel geordend. Maar hoe dichterbij je komt, hoe meer je gedesoriënteerd raakt door alle kleine details en visuele stimuli. Dat moment, waarop je het allemaal tot je kunt nemen – of juist niet, onderzoek ik keer op keer. De visuele perceptie wordt uitgedaagd, opgeëist en versterkt.”

Met pinnen maakt ze de stenen vast aan de muren en plafonds, maar op de grond liggen ze vrij. Dat wetende maakt dat je als kijker een bijna onweerstaanbare aantrekkingskracht ervaart om haar ontwerpen aan te raken, en tegelijkertijd angst voelt om het ogenschijnlijk perfecte patroon te verstoren..

 

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen10

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen


Bekijk ook: Mandala’s in de natuur

mandala natuur

Lees ook:  Kleuren voor gevorderden

MEER INSPIRATIE

Het Noord-Brabantse museum
Bijzondere glaskunst
Muurschilderingen door Adele Renault
Kunstenaar Elyse Dodge ziet bergen anders