Suzan Drummen maakt caleidoscopische mozaïeken van edelstenen

8 januari 2016
292
suzanne drummen

Suzan Drummen maakt indrukwekkende kunstinstallaties met duizenden kleine, glinsterende kristallen en andere stenen in de vorm van mandala's en textielontwerpen.

Het bijzondere is dat Drummen geen uitgewerkt ontwerp gebruikt. "Ik heb nooit een plan, maar ga af op de verschillende locaties waar ik werk. Ik bekijk het licht, de bezoekers, de kleuren, de hoogte van de ruimte etc. ter plekke en laat me leiden door de gehele atmosfeer. Elke ruimte vraagt iets anders en de de installatie groeit op deze manier langzaam."

Drummen wil de kijkers overweldigen: "Van een afstandje lijken de werken heel geordend. Maar hoe dichterbij je komt, hoe meer je gedesoriënteerd raakt door alle kleine details en visuele stimuli. Dat moment, waarop je het allemaal tot je kunt nemen - of juist niet, onderzoek ik keer op keer. De visuele perceptie wordt uitgedaagd, opgeëist en versterkt."

Met pinnen maakt ze de stenen vast aan de muren en plafonds, maar op de grond liggen ze vrij. Dat wetende maakt dat je als kijker een bijna onweerstaanbare aantrekkingskracht ervaart om haar ontwerpen aan te raken, en tegelijkertijd angst voelt om het ogenschijnlijk perfecte patroon te verstoren..

 

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen10

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen

suzanne drummen

[hr]

Bekijk ook: Mandala's in de natuur

mandala natuur

Lees ook:  Betekenis van edelstenen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings