Stylingtips voor de kinderkamer

29 VIEWS
Stylingtips voor de kinderkamer

Voor kinderen is een eigen ruimte, waar ze kunnen spelen of ontspannen, zeer belangrijk. Het is voor hen een prettige en vertrouwde omgeving, waarin ze ook hun eigen identiteit kunnen vinden. Bied je kind daarom een ruimte waar ze fijn kunnen spelen tot ze erbij neervallen, maar waar ze ook kunnen slapen zonder dat rondgeslingerde knuffels de rust verstoren. Hieronder vind je enkele stylingtips om jou te helpen deze speelse maar ook rustgevende kinderkamer te verwezenlijken.

houten speelgoed

 

Kies de juiste kleur

Om de toon van de kamer te zetten, is het palet aan kleuren erg bepalend. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat jouw kind het liefste wilt. Houdt je kind van avontuur? Word dan ook avontuurlijk en probeer eens een kamer met wat felle kleuren! Is je kind iets meer ingetogen en kalm? Houd dan ook het kleurenpalet rustig, zodat je de zachtaardigheid van jouw kindje complementeert. Als je niet goed weet wat je het beste voor jouw kind kan doen, dan kan je ook kiezen voor kleuren die over het algemeen erg goed in de smaak vallen. Zo heb je bijvoorbeeld een licht kleur blauw die niet zwaar op het oog ligt, waardoor je kind rustig zal slapen. Ook de kleur groen is een populaire keuze voor het stijlen van een rustige en natuurlijk ogende kinderkamer. Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid zonlicht die de kamer op komt. Bij veel zonlicht is het verstandiger om frisse en koele kleuren te kiezen, terwijl bij weinig zonlicht de warme kleuren juist de beste keus zijn. Dit zorgt ervoor dat de kamer niet te warm of te koel zal ogen, maar dat je een goede balans behoudt.

Lees ook:  Breng jouw woonkamerverlichting op orde met deze tips

houten speelgoed

 

Decoratie voor op de muren

De decoratie die op de wanden van de kinderkamer zit, is hetgeen dat de kamer persoonlijk maakt. Hier heeft je kind de ruimte om al zijn of haar ervaringen en prestaties tentoon te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld alle mooie tekeningen van je kind inlijsten in fotolijstjes, of prikken op een prikbord. Als je kind houdt van een bepaalde tekenserie of -film, dan is het ook altijd leuk om daarvan een poster op de kamer te hangen. Of maak de kamer echt persoonlijk door de naam van je kind in houten letters aan de muur te hangen. Zo geef je je kind nog meer het gevoel dat ze zijn of haar eigen kamer heeft. Creëer een expositie van het beste houten speelgoed op planken aan de muur, zodat je de avontuurlijkheid van je kind echt kan laten zien. Als laatste tip, is het goed om de creativiteit van je kind zo veel als mogelijk nar buiten te brengen. Maak bijvoorbeeld wat ruimte vrij voor een whiteboard, waarop je kind lekker kan tekenen en zo de creativiteit kan bevorderen.

knuffels

 

Het bed dat past bij jouw kind

Naast het spelen met knuffels en houten speelgoed is de kinderkamer ook bedoeld om rustig in te slapen. Om deze reden is het juiste bed, dat lekker slaapt, ook erg belangrijk. Houd hierbij nog wel rekening met de speelsheid van je kind, dus laat je niet afschrikken door een kinderbed met glijbaan of een bed in de vorm van een raceauto. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat dit een te groot deel van de beschikbare ruimte in beslag neemt. In dit geval kan je ook kiezen voor een ruimtebesparende optie, zoals een hoogslaper. Dit is niet alleen leuk voor je kind, maar zal ook een ruimte creëren onder het bed. Hier kan je dan bijvoorbeeld een speelhoek van maken of een tekenhoek met een bureautje. Het bed kan je ook heel goed laten matchen met de rest van de kamer. Zo kan je bij een stoerdere kamer kiezen voor een bed van steigerhout, terwijl je bij een rustige kamer kan gaan voor een bed van lichter, effen hout.

Lees ook:  Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis

knuffels

 

Slimme opbergruimte voor knuffels en houten speelgoed

Met al dat speelgoed dat door de kamer heen wordt geslingerd, moet je iets doen. Zorg daarom dat je de ruimte hebt om alle speeltjes ergens op te bergen. Je kan hiervoor een speciaal toegewezen speelgoedkist neerzetten, wat niet alleen veel opbergruimte heeft, maar ook erg vet staat in een stoere kinderkamer. Daarnaast is het ook een goed middel om je kind aan te leren hoe ze hun eigen houten speelgoed en knuffels moeten opruimen. Als je liever meer gebruik wilt maken van de meubels die je al in de kamer hebt staan, kan je ook de keuze maken om een kinderbed met lades aan te schaffen. Aangezien het bed er toch al staat, heb je geen extra ruimte nodig om hierin spullen op te bergen.

Met deze stylingtips kan je aan de slag met het maken van een fijne kamer waar je kind goed kan opgroeien en zichzelf kan zijn!

 

 

MEER INSPIRATIE

Waarom beige in ieder interieur terugkomt
Het belang van een goed bed
Landelijk interieur
Deze interieurtrends komen altijd weer terug