Studio Woude 07 | Waar onder wolken vogels varen

1342 VIEWS
Studio Woude 07 |  Waar onder wolken vogels varen

Eiland De Woude is slechts twee minuten met het pontje vanaf het vaste land, maar zodra je voet aan wal zet voelt het alsof je uren verwijderd bent van de drukke bewoonde wereld. Op het eiland woont slechts een handjevol mensen: 160 ‘boeren, burgers en buitenlui’ zorgen gezamenlijk voor dit prachtige stukje Nederland. Hier, in het midden van de Westwouderpolder – ongetwijfeld bekend bij de weidevogelspotters onder ons – besloten Thomas en Minette om eigenhandig een studio te bouwen als logeerplek voor natuurliefhebbers.

Thomas en Minette vormen als projectbegeleider in de woningbouw en interieurontwerpster een mooi duo om dit project neer te zetten. Ze deden alles zelf: van het grondwerk tot het maken van de meubels. “We hebben er een jaar over gedaan en al tijdens het bouwen kregen we heel veel positieve reacties en werden spontaan de eerste boekingen gedaan. De plek heeft ons er toe gebracht om er een klein huisje van te maken zodat we ook anderen hier van kunnen laten genieten.”

Bij de aanblik van het water, de weidse luchten en het geluid van de vogels komen spontaan de beeldende woorden van Lucebert bij ons naar boven:

onder wolken vogels varen
onder golven vliegen vissen
maar daartussen rust de visser

Vogelspotters en wandelaars kunnen hier namelijk hun hart ophalen. Met een beetje geluk zijn de kemphaan, roerdomp, zilverreiger en lepelaar te zien, aalschovers, nijlganzen en bergeenden ziet u in overvloed. Een prachtige wandeling rondom het eiland van ca. 7 km is daarom echt aan te raden. Vanuit de Studio trek je zo het water- en weideland in; het terras ligt direct aan het water en hier kun je ook een bootje aanleggen of huren. Eigenaar Thomas fungeert daarnaast als je persoonlijke ‘visgids’: wanneer je altijd al eens een grote snoek aan de haak hebt willen slaan is dit je kans.

Lees ook:  Kamperen in de natuur met een tiny caravan

Het vakantiegevoel wordt versterkt door de rustgevende inrichting van de studio in grijstinten en hout, we wanen ons bijna in een Scandinavische blokhut. Rust alom! Hoewel in het huisje alles aanwezig is om jezelf te kunnen redden zijn er aan weerszijden twee gezellige restaurants op het eiland waar je ook heerlijk kunt eten.

Gewapend met een stapel boeken, goede wandellaarzen en onze verrekijker laten wij de terugtocht voorlopig even voor wat het is…

Overnachten in Studio Woude 07 kan het hele jaar door en kost € 150 voor 2 overnachtingen o.b.v. twee personen. Kijk voor meer informatie op www.studiowoude07.nl

DSC_1732 DSC_1480 DSC_1650 studio woude 07 studio woude 07 studio woude 07 studio woude 07

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos