Stranden op Kreta die je niet mag missen

3 oktober 2020
247

Een vakantie naar Griekenland betekent natuurlijk heerlijk eten, zon, zee en bovenal: een heerlijk strand! Kreta - het grootste Griekse eiland - is altijd al bijzonder populair geweest en dat geldt helemaal voor strandliefhebbers. Met zijn vele historische bezienswaardigheden, unieke landschap en vele prachtige stranden staat het eiland garant voor een perfecte vakantie.

Echte droomstranden, pittoreske zandstranden of stranden voor naturisten - het Griekse eiland heeft het allemaal te bieden. Kreta is zonder twijfel een van de meest populaire Griekse eilanden - en zeker niet zonder reden. Omdat het het grootste eiland is, heeft Kreta een enorme kustlijn te bieden. Een kustlijn waar je het ene na het andere schitterende strand zult tegenkomen.

Naast de vele ruïnes en historische plaatsen staat Kreta bekend om zijn gevarieerde landschap, steile bergen, prachtige natuur in het binnenland en de typisch witte stranden met kristalhelder blauw water.

Een groot voordeel hierbij zijn de temperaturen. Van april tot november is het bijna altijd meer dan 20 graden en in de zomermaanden stijgt dit vaak tot zelfs boven de 30 graden. Kortom, er is haast geen betere plek in Europa om van het strand te genieten.

Wij hebben daarom een aantal van de mooiste stranden op dit magische Griekse eiland voor je op een rij gezet – tijd om ze te ontdekken!

Balos

Balos is waarschijnlijk het meest iconische strand van Kreta. Het haast Caribische strand is gelegen in het noordwesten van Kreta en wordt jaarlijks door een enorm aantal toeristen bezochten. Vooral in de maanden juli en augustus verwacht het strand vele toeristen te ontvangen.

Als je van ontspanning houdt is het daarom beter om het strand in deze maanden niet te bezoeken, of om heel vroeg in de ochtend al even van de eerste zonnestralen te genieten.

Lees ook:  Deze 7 apps maken reizen makkelijker

Het grootste voordeel van Balos is absoluut de prachtige omgeving en uitstraling. Het water is er enorm helder, het zand is schitterend wit en het landschap op de achtergrond maakt het plaatje helemaal af.

Myrtos

Het volgende strand dat je eigenlijk niet mag missen tijdens je bezoek aan Kreta is het strand Myrtos. Myrtos was jarenlang samen met een aantal andere op Kreta een van de van locaties waar de oorspronkelijke Kretenzische hippie maar al te graag kwamen.

Inmiddels is het strand voor veel meer soorten reizigers een aangenaame bestemming geworden. Toch heeft het na al die jaren nog een klein beetje van de uitstraling en sfeer behouden.

Naast het bijzondere verhaal is het ook gewoon een erg leuk strand om te zonnebaden, mee te doen aan watersportactiviteiten en te genieten van een prachtige omgeving.

Elafonisi

Het turquoise water op het strand van Elafonisi is prachtig en vormt een prachtige unieke combinatie met het roze getinte zand. Alleen al de blik maakt dit zandstrand op het zuidwestelijke puntje van het eiland extreem geschikt voor het maken van foto’s.

Het strand is zo mooi dat het zeker niet alleen een van de mooiste stranden van Griekenland, maar zelfs een van de mooiste stranden van Europa te noemen is. Bovendien staat het strand vol met ligbedden en parasols, heb je de mogelijkheid om te zwemmen, en zijn er verschillende zandbanken waar je zo naar toe kunt zwemmen!

Falassarna

Het strand Falassarna is ook in het westen van het eiland gelegen en ligt op een korte afstand van Balos, waar we het eerder al even over hebben gehad. En het is misschien bijna niet te geloven na het zien van de eerste twee stranden in dit artikel, maar Falassarna behoort ook absoluut tot een van de mooiste stranden van Kreta. Het strand is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste strand van het eiland.

Lees ook:  Het Pieterpad bewandelen | Dit moet je weten

Naast het schitterende aanzicht is het ook nog eens een fijn strand om te surfen of zwemmen. Ook is het strand een stuk groter dan de meeste andere stranden op Kreta en is het op veel plekken – ondanks de grote toestroom van toeristen – nog gewoon mogelijk om een rustig plekje te vinden.

Tot slot zijn ook hier veel ligbedden en parasols te bieden. Maar Falassarna gaat nog een stapje verder en laat je genieten van heerlijke Griekse gerechten in een van de restaurantjes.

Agiofarago

Het Agiofarago strand vormt – hoe kan het haast ook anders op Kreta – een geweldige locatie in het zuiden van het populaire Griekse eiland. Reizigers en vakantiegangers worden hier getrakteerd op een uitgestrekt wit zandstrand en een turquoise gekleurde zee. Daarnaast wordt het strand omringd door steile kliffen, die zich perfect lenen voor een spannende duik.

Bovendien heeft de omgeving ondanks de toestroom van toeristen zijn natuurlijke charme behouden. Een ideale plek om te relaxen, zwemmen en genieten van de wonderschone natuur.

Vai

Het zogenaamde Vai Beach is waarschijnlijk het beroemdste strand van Kreta. En dat is zeker niet zonder reden. Alleen al de omgeving van dit noordoostelijke strand op Kreta is wonderschoon en staat boordevol met palmbomen. Daarnaast is het water extreem helder en lijkt het er soms op alsof je even op een Zuid-Aziatisch strand bent aanbeland.

Naast het feit dat het strand natuurlijk ideaal geschikt is om te ontspannen heb je ook de mogelijkheid om naar het eiland voor de kust te zwemmen. Vanaf daar krijg je een schitterend aanzicht op het strand, wat zich natuurlijk perfect leent voor het maken van foto’s.

Lees ook:  Tips voor een dagje Schiermonnikoog: het natuurparadijs van de Wadden

Seitan Limania

Het Seitan Limania strand is gelegen in het noorden van het eiland en wordt omgeven door steile kliffen en azuurblauw water. Daarnaast vind je er een strand dat een combinatie is van zand en grind. Het is met recht een van de meest indrukwekkende stranden binnen dit artikel te noemen.

Hoewel het strand prachtig en imposant is, is de weg naar deze locatie een stuk minder aangenaam. Seitan Limania is namelijk niet heel eenvoudig te bereiken en vraagt om de nodige inspanning. De meest comfortabele manier is om te kiezen voor een boottocht, maar ook dit is helaas niet altijd even makkelijk vanwege het beperkte aanbod.

Een uitdagende wandeling is de laatste optie en vraagt om een goede conditie. Dit is ook van toepassing als het aankomt op zwemmen rondom het strand – de stroming kan namelijk vrij hevig zijn en het is goed om hier vooraf alvast rekening mee te houden.

Erg gezinsvriendelijk is het strand zeker niet, maar de avonturiers onder ons die het aandurven worden beloond met absoluut een van de meest indrukwekkende stranden op heel Kreta!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings