Stranden die niet mogen ontbreken tijdens een bezoek aan de Costa Brava

11 december 2020
138

De Costa Brava beschikt over een honderden kilometers lange kustlijn en wordt dankzij de vele ongerepte stranden en baaien ook wel de wilde kust genoemd. De populaire kustbestemming biedt een groot aantal stranden waar je heerlijk kunt ontspannen of activiteiten kunt ondernemen. En onderling zijn de verschillen tussen de stranden groot te noemen. Ruige stranden, rustige stranden en toeristische trekpleisters – ze zijn hier allemaal te vinden.

Weinig regio's zijn te vergelijken met de Costa Brava als het gaat om idyllische zwemplekken. Aan de kust van Girona kom je bijvoorbeeld een groot aantal ongerepte stranden tegen. Maar er zijn ook populaire stranden die soms zo druk zijn dat je zelfs geen plaats kunt vinden voor je handdoek. Een van de aantrekkelijkste aspecten van de stranden van de Costa Brava is het heldere, ondiepe water. Ze maken de stranden tot een vaak prachtige en interactieve bestemming.

Wij hebben een aantal van deze schitterende stranden aan de Costa Brava voor je in kaart gebracht.

https://pixabay.com/photos/costa-brava-spain-landscape-4272914/

Aiguablava

Platja d’Aiguablava is een kleine baai gelegen in de buurt van Girona. Het gaat hier om een vrij klein strand met een populaire aanlegplaats voor boten. Dat het strand qua afmetingen onderdoet voor veel andere populaire stranden aan de Costa Brava betekent echter niet dat deze het bezoeken niet waard is. In tegendeel zelfs.

Het warme, turquoise water wacht hier op je en nodigt je uit om te zwemmen en te snorkelen. De rustige stroming maakt het water perfect om in te duiken en zorgt ervoor dat het uitgestrekte strand een ideale bestemming is voor gezinnen.

Dit populaire strand bij Begur staat dan ook vaak bovenaan de lijstjes van mooiste stranden aan deze populaire kuststrook. Aguiablava is vooral in de zomermaanden erg populair en regelmatig vrij druk te noemen. Gelukkig maken de vele heerlijke restaurants, perfecte verbindingen en goed ontwikkelde sanitaire voorzieningen dit meer dan goed.

Lees ook:  Normandië in Frankrijk bezoeken

Maar voor degenen die liever in alle rust genieten van dit schitterende strand, is het een aanrader om in het laagseizoen een bezoek te brengen. Het klimaat van de Costa Brava is het hele jaar door mild en de temperaturen dalen in de winter slechts tot onder de tien graden, waardoor een bezoek in de meeste gedeeltes van het jaar nog altijd aangenaam is.

https://pixabay.com/photos/beach-sea-is-catalunya-catalonia-2205288/

Platja de Santa Cristina

Platja de Santa Cristina is gelegen in de buurt van Platja de Treumal – waar we later in het artikel nog verder op in zullen gaan. Beide stranden zijn gescheiden door een aantal baaien en lijken eigenlijk in niets op elkaar.

In Santa Cristina stonden ontwikkelingsprojecten in het midden van de 20e eeuw op het punt een ravage aan te richten. Uiteindelijk is besloten om het strand te beschermen en hierbij te bewaren. Nog altijd is dit werkelijk schitterende strand te bewonderen aan de kust van Lloret de Mar.

Het strand beschikt over uitgebreide faciliteiten en wordt omringd door groene pijnbomen die de zuidelijke flank beslaan. Het strand heeft ook nog altijd zijn wilde uitstraling behouden en kijkt bovendien uit over een smaragdgroene zee.

Aigua Xelida

Voor iedereen die op zoek is naar een andere ervaring en aanzicht dan op de meeste andere stranden aan de Costa Brava, is Aigua Xelida absoluut een van de beste alternatieven. Deze schaduwrijke baai is namelijk gelegen achter geurige dennenbossen en grillige rotsen.

Er zijn geen restaurants of sanitaire voorzieningen, eigenlijk beschikt het strand over niets meer dan alleen de geweldige omgeving. Het fijne zand, het prachtige uitzicht en het eindeloze aanzicht van de Middellandse Zee maken het echter tot een van de meest bijzondere stranden aan de Costa Brava.

Lees ook:  De vier allermooiste plekken op Ibiza

Platja de Treumal

Van een haast onontdekte locatie zonder voorzieningen gaan we door naar een iets traditioneler strand aan de kuststrook. Platja de Treumal is een van de meest toegankelijke stranden in de regio en strekt zich ruim 400 meter uit langs een schitterende omgeving. Het gebied is ook de thuisbasis van de Pinya de Rosa, waar een verrassende botanische tuin vol cactussen te vinden is.

In de zomer heeft het strand de beschikking over verschillende faciliteiten. Zo is er een parkeerplaats en een solarium om van gebruik te maken. De rest van het jaar is het een rustige plek waar vooral de botanische tuin de aandacht naar zich toetrekt.

Bovendien is het strand goed te bereiken, want de reis duurt slechts vijf minuten met de auto van het centrum van Blanes.

Cala Culip in Cadaqués

Soms is het strand niet het absolute hoogtepunt, maar zorgt de zee voor de aantrekkingskracht van een strandlocatie. Dit is ook het geval bij Cala Culip. Want iedereen die interesse heeft in een schitterende onderwaterwereld is hier aan het juiste adres.

Dit kleine kiezelstrand ligt verscholen in de baaien van Cap de Creus en is minder bekend bij toeristen. Toch zijn er uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en te duiken tussen de oude wrakken en de ongerepte onderwaterwereld. Er zijn verschillende duikscholen aanwezig, waardoor het een van de beste locaties aan de Costa Brava is voor een onvergetelijke duikervaring.

https://pixabay.com/photos/cadaqu%C3%A9s-natural-boat-2784642/

Platja la Lloret

Wat de strandliefhebbers aantrekt in Platja de Lloret is dat het het langste strand van de regio is. Het strand is een traditionele toeristische trekpleister en erg levendig te noemen. Het strand heeft een lange promenade, veel faciliteiten voor gezinnen en een strand van ruim anderhalve kilometer lang.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk verblijf op het vulkanische eiland Lanzarote

Lloret de Mar is natuurlijk ook een van de meest populaire badplaatsen aan de Costa Brava, met restaurants, casino’s en clubs in overvloed. Dankzij dit alles is een bezoek aan Platja la Lloret een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een levendige sfeer, een mooi strand en een bruisend nachtleven.

https://pixabay.com/photos/spain-costa-brava-lloret-de-mar-2464619/

Cala Giverola

Platja de Lloret is wellicht niet voor iedereen een passende oplossing te noemen. Want wie liever iets meer rust opzoekt en graag gebruik maakt van uitgebreide faciliteiten kan beter de keuze maken voor een bezoek aan Cala Giverola. Het is de ideale locatie om te relaxen, zonnebaden en in alle luxe te genieten van een kleurrijke omgeving. Op ongeveer vijf kilometer ten noorden van Tossa de Mar wacht deze volledig zorgeloze ervaring op je aan het strand Cala Giverola.

Talrijke strandbars en -restaurants zijn verbonden met het strand. Ook is er de mogelijkheid om kajaks of watersportuitrusting te huren. Maar voor wie dit allemaal nog niet genoeg is, behoort ook een boottocht met een glazen bodem tot de mogelijkheden. Tijdens deze boottocht krijg je een perfecte kijkje in de indrukwekkende onderwaterwereld van het strand.

Helaas kan het strand in de zomermaanden vrij druk worden, maar voor iedereen die hier geen problemen mee heeft ligt er een prachtig strand met uitgebreide faciliteiten te wachten om ontdekt te worden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings