Straatkunst die je aan het denken zet: Pejac brengt natuur terug naar de stad

10 april 2018
174

De Spaanse straatkunstenaar en milieuactivist Pejac heeft met zijn werk een duidelijk doel voor ogen: het terugbrengen van natuurlijke elementen in de stad door middel van uitdagende kunst. Zijn werk zet toeschouwers op een mooie manier aan het denken.

Pejac reist de wereld over om straat interventies te organiseren: openbare kunstprojecten waarin hij zijn bezorgdheid uit over het verdwijnen van natuur in de stad. Met zijn werk houdt hij mensen op een mooie manier een spiegel voor en zet ze aan het denken. Hij brengt natuurlijke elementen terug in de gebouwde omgeving door gebruik van sjablonen en olieverf.

Natuurkunst in de stad

Onlangs verscheen in Brooklyn, New York zijn indrukwekkende werk Fossil, waar hij met baksteen-vormige mallen schaduwen aanbracht op de muur van een flatgebouw. Ook creëerde hij in Chinatown, New York het werk Inner Strength, een sierlijke hand-geschilderde kersenbloesem die uit een gebouw lijkt te barsten, achtervolgt door vliegende schaduwen. Zelf zei hij over deze werken:

Fossil heeft als basis een stevig en bekend stedelijk element. Het stelt een hypothetische fatale toekomst voor waarin de enige herinnering aan de natuur een gefossiliseerde weergave van een boom op een muur is. Daartegenover staat Inner Strength, een krachtig werk wat een andere hypothetische toekomst laat zien waarin de natuur zich door de opgelegde barrières van mens breekt en land terugeist

Bekijk de onderstaande foto’s voor een mooie impressie van deze werken en meer van zijn straat interventies. Breng ook een bezoekje aan zijn website, Instagram of Facebook als je op zoek bent naar meer beeldmateriaal.

Lees ook:  Opgaan in de natuur

Zelf een keer in New York? Fossil is te vinden op 27 Scott Avenue in Brooklyn en Inner Strength op 2 Henry Street.

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 1

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 2

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 3

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 4

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 5

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 6

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 7

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 8

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 9

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 10

Straatkunstenaar Pejac natuur stad 11

 

Pejac maakt ook indrukwekkend kleiner werk met gebruik van verschillende technieken, van lithografieën tot screenprints. Zeker een kijkje waard! Meer werk zien van deze inspirerende kunstenaar? Klik dan hier door naar verdere voorbeelden van zijn wereldberoemde installaties en schilderkunst

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings