Straatkunst met een knipoog: piepkleine winkels voor muizen

25 januari 2017
356

Waar de ene kunstenaar voldoening haalt uit grootse werken waar je niet omheen kunt, vinden andere kunstenaars het juist interessant om dingen te maken die maar weinig mensen zien. Sterker nog, deze straatkunst is eigenlijk niet voor mensen bedoeld, maar voor muizen. 

Je leest het goed. Het AnonyMouse Collectief begon in 2016 in de straten van het Zweedse Malmö. Hier plaatsten ze een serie van een piepkleine muizenwinkel, voor een dito clientèle. Schitterend is het oog voor detail: van aanplakposters voor muizenconcerten tot het assortiment van noten, kaas en crackers.

Het collectief heeft aangekondigd dat ze in 2017 nieuwe winkels gaan plaatsen, locatie nog onbekend. Ook een leuk project als je nog oude poppenhuisspullen hebt - de wereld kan nog wel een paar van dit soort sympathieke verrassingen gebruiken!

muizenwinkels3 muizenwinkels4 muizenwinkels5 muizenwinkels6 muizenwinkels7 muizenwinkels8 muizenwinkels9

 

Lees ook:  Breien op reusachtig formaat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down