Straatfoto's met humoristisch tintje van de jaren '50 in Parijs

4 mei 2017
58

In 1954 ging de 24 jarige Franse fotograaf René Maltête met zijn Semflex 6x6 camera de straten van Parijs op. Zijn droom was om een bekende fotograaf te worden en zijn doorbraak kwam uiteindelijk met een serie foto's die het straatleven van Parijs uit de jaren '50 laat zien.

Unieke composities

Op  het eerste gezicht lijken deze straatfoto's hele gewone foto's, maar elke foto heeft een humoristisch randje. Maltête creëert door goede timing en zijn ogen open te houden voor unieke composities en momenten bijzondere en grappige plaatjes.

Goede timing

Maltête staat bekend om zijn 'toevallig' geschoten straatfoto's vol met ironische humor. Zijn beelden zijn het bewijs dat de grappigste dingen in het leven vaak simpelweg een kwestie van goede timing zijn - maar je moet er wel oog voor hebben!

 

René MalteteRené maltête René maltête René maltête René maltête René maltête René maltête

Via: DeMilked 

Lees ook:  Christina in rood | Zeldzame kleurenfoto's uit 1913

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings