Stormjager is getuige van een van de mooiste luchten die hij ooit heeft gezien

10 juni 2017
226

Mike Olbinski is stormjager. Waar anderen naar binnen trekken als de lucht donker en onheilspellend wordt, gaat hij er juist op uit. Gewapend met zijn camera legt Mike - voornamelijk tijdens de lente - kolkende luchten in verschillende timelapses vast.

Op 2 juni 2017 was hij aan het 'jagen' in North Dakota. Daar zag hij, zoals hij het zelf verwoordde, 'zonder twijfel een van meest ongelooflijke voorstellingen waar ik in de afgelopen jaar getuige van ben geweest.' Meestal maakt hij per seizoen één video van de mooiste momenten, maar hij kon niet wachten met het delen van deze lucht.

De wolken die je in het filmpje ziet heten Undulatus asperatus. Leuk detail: in de laatste 60 jaar is dit de laatste nieuwe naam die bedacht is voor een wolkenfenomeen. Gecombineerd met de zonsondergang zijn dit werkelijk schitterende beelden.

Om even van te genieten.

(Qua muziek zijn de meningen verdeeld, de één vindt het prachtig, de ander zet het geluid liever uit...)

 

Anderen bekeken ook: Filmpje | Schitterende wolken rollen als golven over het landschap

Lees ook:  Hartverwarmende illustraties over de bijzondere band tussen vaders en dochters

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings