Stiltewandelingen met een bijzonder tintje

10 februari 2020
473

In het dagelijks leven zijn we met veel dingen tegelijk bezig, vaak op een hoog tempo. Het kost dan soms moeite om de subtiele, mooie ervaringen die een gevoel van rust en geluk geven ten volle te beleven. Stiltewandelingen brengen je aandacht naar deze ervaringen. Lopen in een rustig tempo, 'indachtig', zonder te praten. Je gedachten laten rollen in deze staat van bewustzijn, focus op ademhaling en de pas van uw voetstappen brengen je helemaal in het hier en nu en laden je zintuigen weer op.

Paradijsvogels Magazine ging op zoek naar stiltewandelingen met een bijzonder tintje, die door hun locatie of opzet extra bijdragen aan een diepe ervaring.

1. Door de oude steegjes van Utrecht

stiltewandeling utrecht

Het oude centrum van Utrecht kent veel steegjes en binnenpleinen. Door de oude architectuur zijn er veel stille plekken bewaard. In de straten is weinig verkeer; er geldt in menig straat een parkeerverbod of eenrichtingsverkeer. In zo'n klankschap kun je prachtige details beluisteren.

Klik hier voor de gedetailleerde routebeschrijving, deze wandeling kun je op eigen gelegenheid maken.

2. Tussen de wilde bloemen in het Griekse voorjaar

stiltewandeling griekenland

Op het eiland Kythira in Griekenland wonen slechts 3000 mensen; schoonheid en rust maken er de dienst uit. De Nederlandse eigenaren van Guesthouse Xenofas Fos ke Choros organiseren sinds 2012 in het voorjaar stiltewandelingen in een prachtig heuvelachtig gebied. Meestal staan ze in de planning voor de laatste week van maart/ eerste week april; de natuur is dan op haar mooist met vele wilde bloemen en kruiden.

Meer informatie: www.eengriekseiland.nl/stiltewandelingen

3. Bij volle maan

stiltewandeling volle maan
Volle maan blijft iets bijzonders. Tijdens deze stiltewandeling kun je dwalen over door de maan verlichte peelbanen (de oude turfkarsporen). Duisternis en de geluiden van de Peel worden je metgezellen.

Lees ook:  Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Deze wandeling vindt periodiek plaats in Nationaal Park de Groote Peel de Peel (Limburg), kijk voor meer informatie op deze website.

[hr]

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down