Stiltewandelingen met een bijzonder tintje

2960 VIEWS
Stiltewandelingen met een bijzonder tintje

In het dagelijks leven zijn we met veel dingen tegelijk bezig, vaak op een hoog tempo. Het kost dan soms moeite om de subtiele, mooie ervaringen die een gevoel van rust en geluk geven ten volle te beleven. Stiltewandelingen brengen je aandacht naar deze ervaringen. Lopen in een rustig tempo, ‘indachtig’, zonder te praten. Je gedachten laten rollen in deze staat van bewustzijn, focus op ademhaling en de pas van uw voetstappen brengen je helemaal in het hier en nu en laden je zintuigen weer op.

Paradijsvogels Magazine ging op zoek naar stiltewandelingen met een bijzonder tintje, die door hun locatie of opzet extra bijdragen aan een diepe ervaring.

1. Door de oude steegjes van Utrecht

stiltewandeling utrecht

Het oude centrum van Utrecht kent veel steegjes en binnenpleinen. Door de oude architectuur zijn er veel stille plekken bewaard. In de straten is weinig verkeer; er geldt in menig straat een parkeerverbod of eenrichtingsverkeer. In zo’n klankschap kun je prachtige details beluisteren.

Klik hier voor de gedetailleerde routebeschrijving, deze wandeling kun je op eigen gelegenheid maken.

2. Tussen de wilde bloemen in het Griekse voorjaar

stiltewandeling griekenland

Op het eiland Kythira in Griekenland wonen slechts 3000 mensen; schoonheid en rust maken er de dienst uit. De Nederlandse eigenaren van Guesthouse Xenofas Fos ke Choros organiseren sinds 2012 in het voorjaar stiltewandelingen in een prachtig heuvelachtig gebied. Meestal staan ze in de planning voor de laatste week van maart/ eerste week april; de natuur is dan op haar mooist met vele wilde bloemen en kruiden.

Lees ook:  Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

Meer informatie: www.eengriekseiland.nl/stiltewandelingen

3. Bij volle maan

stiltewandeling volle maan
Volle maan blijft iets bijzonders. Tijdens deze stiltewandeling kun je dwalen over door de maan verlichte peelbanen (de oude turfkarsporen). Duisternis en de geluiden van de Peel worden je metgezellen.

Deze wandeling vindt periodiek plaats in Nationaal Park de Groote Peel de Peel (Limburg), kijk voor meer informatie op deze website.


Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

wandeling

MEER INSPIRATIE

Een stadswandeling door Den Bosch
Een stadswandeling door Deventer
De top 5 mooiste wandelroutes van Drenthe
Wandelen door het prachtige Zuid-Limburg