Steun kinderen in oorlog met War Child

59 VIEWS
Steun kinderen in oorlog met War Child

Wij Nederlanders zijn eigenlijk vrij verwend zonder dat we het in de gaten hebben. Iedere dag kunnen zorgeloos doen waar we zin in hebben. Dat is best een privilege. Er zijn namelijk miljoenen kinderen die dagelijks niet van het leven kunnen genieten door oorlog. Vele van deze kinderen hebben nog nooit een school van de binnenkant gezien of zijn voor het leven getraumatiseerd. War Child is een goed doel dat zich al jaren inzet voor deze oorlogskinderen wereldwijd. Zij vinden dat elk kind rechten heeft en dat deze moeten worden gerespecteerd. Dit goede doel is oprecht en transparant. Wil je war child opzeggen, dan kan dat op elk gewenst moment.

Niet voor niets is War Child actief in veel derdewereldlanden. Het hoofdkantoor zit in Amsterdam, maar War Child vind je in onder andere Colombia, Soedan en gebieden in Palestina die bezet zijn.

Voor de mensen die verbonden zijn aan deze organisatie geldt dezelfde missie en visie: kinderen in oorlogsgebieden de mogelijkheden geven om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van rekenen, taal of wat dan ook.

 

Kindsoldaten

Veel van deze kinderen groeien dus op in een oorlogsgebied waar geen vrede is, maar het kan nog erger. Sommige van hen worden zelfs betrokken in de strijd. Deze noem je kindsoldaten. Zij worden, net als volwassen soldaten, uitgerust met machinegeweren en andere wapens. Het komt vaker voor dat zijn gedwongen moorden en zelf dus ook het risico lopen om vermoord te worden.

Lees ook:  Mandala's van zeeschelpen

Deze kinderen beslissen negen van de tien keer niet zelf dat ze zich willen aansluiten bij een leger. Ze worden gedwongen door omstandigheden of door hun families. Wanhoop is de drijfveer.

Het leven van een kindsoldaat is dus loodzwaar en wij mogen als Europeanen in onze handen klappen dat we het zo goed hebben. Het is een luxe dat we elke dag naar school kunnen en zonder na te denken kunnen opstaand de volgende dag.

Lees je eens in over deze organisatie en je zult erachter komen dat war child opzeggen geen optie is. Kinderen moeten niet opgroeien in de oorlog. Nooit.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Noord-Brabant: van de prehistorie tot nu
Wat is nachtblindheid?
Schilderen als Bob Ross
Wat is pro deo en wanneer heb je er recht op?