Steun kinderen in oorlog met War Child

17 april 2021
401
war child opzeggen

Wij Nederlanders zijn eigenlijk vrij verwend zonder dat we het in de gaten hebben. Iedere dag kunnen zorgeloos doen waar we zin in hebben. Dat is best een privilege. Er zijn namelijk miljoenen kinderen die dagelijks niet van het leven kunnen genieten door oorlog. Vele van deze kinderen hebben nog nooit een school van de binnenkant gezien of zijn voor het leven getraumatiseerd. War Child is een goed doel dat zich al jaren inzet voor deze oorlogskinderen wereldwijd. Zij vinden dat elk kind rechten heeft en dat deze moeten worden gerespecteerd. Dit goede doel is oprecht en transparant. Wil je war child opzeggen, dan kan dat op elk gewenst moment.

Niet voor niets is War Child actief in veel derdewereldlanden. Het hoofdkantoor zit in Amsterdam, maar War Child vind je in onder andere Colombia, Soedan en gebieden in Palestina die bezet zijn.

Voor de mensen die verbonden zijn aan deze organisatie geldt dezelfde missie en visie: kinderen in oorlogsgebieden de mogelijkheden geven om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van rekenen, taal of wat dan ook.

 

Kindsoldaten

Veel van deze kinderen groeien dus op in een oorlogsgebied waar geen vrede is, maar het kan nog erger. Sommige van hen worden zelfs betrokken in de strijd. Deze noem je kindsoldaten. Zij worden, net als volwassen soldaten, uitgerust met machinegeweren en andere wapens. Het komt vaker voor dat zijn gedwongen moorden en zelf dus ook het risico lopen om vermoord te worden.

Deze kinderen beslissen negen van de tien keer niet zelf dat ze zich willen aansluiten bij een leger. Ze worden gedwongen door omstandigheden of door hun families. Wanhoop is de drijfveer.

Lees ook:  Kunst maken met Excel

Het leven van een kindsoldaat is dus loodzwaar en wij mogen als Europeanen in onze handen klappen dat we het zo goed hebben. Het is een luxe dat we elke dag naar school kunnen en zonder na te denken kunnen opstaand de volgende dag.

Lees je eens in over deze organisatie en je zult erachter komen dat war child opzeggen geen optie is. Kinderen moeten niet opgroeien in de oorlog. Nooit.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down