Het sterrenbeeld Schorpioen: eigenschappen en karakter

5 maart 2023
819
sterrenbeeld

Als je tussen 23 oktober en 21 november bent geboren, heb je het sterrenbeeld Schorpioen. En daar horen natuurlijk wat positieve en negatieve eigenschappen bij die alleen een Schorpioen heeft. Benieuwd wat die eigenschappen zijn? Lees dan snel verder!

Karakter

Een Schorpioen is verleidelijk, onweerstaanbaar sexy, heeft klasse en trekt hiermee overal de aandacht. Een Schorpioen is heel erg onafhankelijk, en weigert zich door anderen te laten helpen. Schorpioenen hebben weinig woorden nodig om zich uit te drukken, en ze zullen zich nooit anders voor doen. Een Schorpioen is vastbesloten, doelgericht, mysterieus, loyaal en zeer intuïtief.

Positieve eigenschappen

Een Schorpioen staat er om bekend eerlijke besluiten te nemen. Een Schorpioen is intelligent en heeft een zeer goed geheugen, zelfs dingen die heel lang geleden zijn gebeurd weet de Schorpioen nog. Ook heeft de Schorpioen een goed gevoel voor humor, wel wat schokkende humor maar die is wel oprecht. De Schorpioen is het meest vastbesloten sterrenbeeld, dit zul je straks ook terug lezen in de negatieve eigenschappen. Het is namelijk niet altijd positief om zo vastbesloten te zijn. Als de Schorpioen iets voor ogen heeft, zal die daar zeker niet van af wijken. Om het doel te bereiken zal de Schorpioen altijd goed nadenken over de situatie en zich aanpassen waar dat nodig is. De Schorpioen stelt geen grenzen in het leven, maar biedt zich vrijwillig aan voor moeilijke taken.

Negatieve eigenschappen

Helaas heeft iedereen ook een paar negatieve eigenschappen. Dat geldt voor iedereen met het sterrenbeeld Schorpioen ook. Die kan namelijk erg bezitterig of jaloers overkomen op anderen. Een Schorpioen kan ook heel boos worden, en hierbij verbaal geweld gebruiken. Een Schorpioen houdt het goed verborgen, maar is zeer bang om te falen. Dit zullen ze dus niet vaak laten zien aan anderen. En als ze een keer falen zullen ze dit ook zeker niet zeggen. Een Schorpioen ziet het leven zwart-wit en zal zeker geen compromissen sluiten.

Lees ook:  Buitenaards mooie foto's van de Melkweg die reflecteert in de grootste zoutvlakte ter wereld

Een Schorpioen zou echt niet als eerste ruzie maken, maar als het zo ver komt gaat die tot het bittere eind. Ze zien ruzie als een echte strijd, en zullen er alles voor doen om te kunnen winnen. Dit komt omdat ze zo vastbesloten zijn. Om deze ruzie uit te praten kun je het beste wat humor in de strijd gooien, dit werkt voor een Schorpioen het beste. Maar het is voor een Schorpioen moeilijk om te vergeven, en kan soms jaren wrok voelen over iets wat voorgevallen is.

Liefde

Een relatie met een Schorpioen is niet makkelijk. Ze schenken namelijk niet zomaar vertrouwen en worden ook niet snel verliefd. Maar als een Schorpioen open staat voor liefde heb je ook wat. Ze zijn liefdevol, trouw en loyaal. Binnen een relatie willen ze altijd een diepere band ontwikkelen met de ander. Ze houden namelijk niet van oppervlakkige verbintenissen. Een Schorpioen beloont eerlijkheid met loyaliteit. Maar binnen een relatie hebben ze vaak niet door wat de ander nodig heeft als het om emotionele kwesties gaat. Schorpioenen kunnen zich vaak voor een langere tijd terugtrekken, en hebben binnen een relatie dus echt een eigen leven nodig. De aantrekkingskracht van een Schorpioen is onweerstaanbaar, en dit maakt het daten extra leuk. 

sterrenbeeld

De perfecte match

Een Schorpioen kan perfect matchen met de sterrenbeelden Ram, Stier, Kreeft, Steenbok of Vissen. Als de Ram accepteert dat de Schorpioen zich niet laat domineren kunnen ze samen gelukkig worden. De relatie tussen een Kreeft en een Schorpioen is iets waar iedereen van mag dromen. Een Steenbok ziet het leven net zo zwart-wit als de Schorpioen, sluiten ook nooit compromissen en willen ook onafhankelijk zijn. Daarom passen de Steenbok en de Schorpioen perfect bij elkaar en gaan zelden uit elkaar. Vissen en Schorpioen begrijpen elkaar op een ander level en passen daarom ook erg goed bij elkaar.

Lees ook:  Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Beroemde Schorpioenen

Hieronder staat een lijstje met beroemde mensen die ook een Schorpioen als sterrenbeeld hebben.

  • Pablo Picasso
  • Joe Biden
  • Koning Charles
  • Theodore Roosevelt
  • Herman Brood
  • Jan Vermeer
  • Marie Antoinette

Naast het sterrenbeeld Schorpioen zijn er nog 11 sterrenbeelden met elk unieke eigenschappen. Wil je de eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman weten? Klik dan hier.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down