Sterren kijken vanuit een tiny house

2012 VIEWS
Sterren kijken vanuit een tiny house

In het Noordoostelijke hoekje van Twente ligt een erfgoed waar het nog écht donker wordt. Waar ze een manier van overnachten hebben gevonden die het slapen onder een sterrenhemel wel heel aangenaam maakt. Op erfgoed Bossum kun je namelijk overnachten in een Sterrenkubus: een tiny house waar je vanuit bed de sterren kunt zien door een glazen koepel in het dak. Zo geniet je van onder de warme dekens van een prachtige sterrenhemel.

Knus in de oude koeienstal of rond het kampvuur

Via een klein eigen weggetje bereik je de grote boerderij, die al vijf generaties in handen is van de familie Rerink. Binnenin de boerderij is al veel ruimte. Hier vind je onder anderen de Deel: de oude, verbouwde koeienstal waar je heerlijk bij de open haard of aan de bar kunt zitten. Maar de buitenruimtes zijn pas echt de reden om naar Bossum te komen. De weilanden staan vol met eigen koeien, de zeldzame Brandrode Runderen. Op de verschillende buitenterrassen kun je heerlijk ontbijten, dineren of barbecueën. Of plof neer op de boomstammetjes rond het kampvuur en kruip met dekentjes dicht tegen elkaar aan terwijl je steeds meer sterren ziet verschijnen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

_WVW2246

heksenkring_WVW2801

Honderden weidevogels spotten

Ook rond het erfgoed valt er veel natuur te ontdekken. Het Springendal is een prachtig wandelgebied met vele wellen en kleine, wilde bronnen en het is maar op een paar kilometer afstand van de boerderij. Ook kun je fietsen huren om naar de vogelkijkhut van Natuurmonumenten bij het Beneden-Dinkeldal te gaan. In het vroege voorjaar spot je hier honderden weidevogels. Zelfs met regenachtig weer kun je je verdiepen in de natuur in het natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck. Dat ligt in Denekamp, tien minuten rijden vanaf de boerderij.

Lees ook:  Slapen in een oud-Hollandse Pipowagen midden in de natuur

BR loei_WVW0960

Slapen op de boerderij of in een safari-tent 

De suites en kamers in de boerderij verwijzen naar het rustieke boerenleven, met het comfort van een hotel. Maar er kan ook buiten geslapen worden. Tussen april en oktober waan je je helemaal in de natuur in een logetent tussen de velden. In de safari-achtige tenten slaap je gewoon in een bed en is er een badkamer met echte houten tobbe, maar ’s ochtends word je wel wakker gefloten door de vogels en na het openritsen van je tentdoek sta je zo met je blote voeten in de natuur.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

_WVW2348-klein

_WVW2380

Slapen in de Sterrenkubus

Maar de meest bijzondere nacht spendeer je waarschijnlijk wel in de Sterrenkubus. Alle kubussen hebben een naam van een ster die je vanuit de kubus kunt zien, zoals Orion, Capella, Castor en Pollux. De kubussen zijn echte tiny houses: gemaakt van recylcebaar materiaal en functioneel, maar toch gezellig ingericht. Het bed is met een laddertje te bereiken, zodat je dicht op de koepel ligt. En als je klaar bent met sterrenkijken, trek je gemakkelijk een verduisteringsgordijn voor het raam om lekker te kunnen uitslapen. Of word gewekt door de opkomende zon. ’s Ochtends kun je ontbijten op je eigen terras met het vers bezorgde ontbijtmand.

Lees ook:  Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos

_WVW2402

Leven met de seizoenen

In de Sterrenkubus is ook een telescoop aanwezig, met infomateriaal om het turen door de lens snel onder de knie te krijgen en er ’s nachts al veel sterren van dichterbij mee te bekijken. Ook vind je op 200 meter afstand van het erfgoed Cosmos Sterrenwacht, met een planetarium en grote telescoop waar vrijwilligers je meer kunnen vertellen over de sterren. Op de boerderij staat alles in het teken van de natuurlijke kringloop om volgende generaties ook nog te laten genieten van dit erfgoed. Hier worden de seizoenen gevolgd en het eten wordt eerlijk bereid met eigen vlees en lokale producten.

_WVW2833

 

Een overnachting in een Sterrenkubus is vanaf  €72,50 te boeken. Kijk voor andere overnachtingsmogelijkheden en meer informatie over Erfgoed Bossem op de website.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je de onze hele collectie.

 

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk