Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats

3544 VIEWS
Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats

Lyubov Morekhodova weet in haar eentje de strenge vorst en zware omstandigheden in Siberië te trotseren. Niet alleen dat is bewonderenswaardig … deze sterke vrouw schaatst ook nog eens lange afstanden over het Baikalmeer alsof het niets is.

Sterke vrouw met veerkracht

Lyubov is 76 jaar en woont sinds haar pensioen (ze werkte als technicus in Irkoetsk) in een klein huisje midden in Siberië aan het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer van de wereld. Met haar man hield ze een aantal koeien en genoot van de rust om hen heen. Toen haar man overleed stond ze voor de keuze: teruggaan naar de iets meer bewoonde wereld of blijven. Ze koos voor het laatste en heeft daar tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingensterke vrouw 2

sterke vrouw 4

sterke vrouw 3

Eenzaam?

Behalve af en toe een bezoekje van haar zoon en in de zomer haar kleinkinderen heeft ze als gezelschap enkel een paar koeien, wat kippen en een hond om zich heen. Het lijkt Lyubov niet te deren; sterker nog ze geniet van het prachtige landschap en de rust om zich heen. De koeien zorgen er voor dat ze blijft bewegen. Elke dag trekt ze er, op haar meer dan 70 jaar oude schaatsten (nog gemaakt door haar vader), op uit om de koeien vers water te geven en te kijken of ze niet te ver zijn afgedwaald. Het filmpje onder de afbeeldingen geeft een mooi beeld van het leven van deze sterke vrouw.

Lees ook:  Wandelen in de natuur heeft een positief effect

Artikel gaat verder onder afbeeldingensterke vrouw 1

sterke vrouw 5

sterke vrouw 6Bron: Boredpanda.com


Laat je inspireren door deze 12 levensmotto’s voor een gezond en gelukkig leven van een Japanse arts die de 100 ruim gepasseerd is.

MEER INSPIRATIE

Inspiratie van een 98-jarige yogi
6 inspirerende levenslessen van Frida Kahlo
Wat je nog niet wist over Alexandra Radius
Biografie panel | Cecile en Elsa: het leven van twee zussen aan het einde van de negentiende eeuw