Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats

3 december 2018
167

Lyubov Morekhodova weet in haar eentje de strenge vorst en zware omstandigheden in Siberië te trotseren. Niet alleen dat is bewonderenswaardig ... deze sterke vrouw schaatst ook nog eens lange afstanden over het Baikalmeer alsof het niets is.

Sterke vrouw met veerkracht

Lyubov is 76 jaar en woont sinds haar pensioen (ze werkte als technicus in Irkoetsk) in een klein huisje midden in Siberië aan het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer van de wereld. Met haar man hield ze een aantal koeien en genoot van de rust om hen heen. Toen haar man overleed stond ze voor de keuze: teruggaan naar de iets meer bewoonde wereld of blijven. Ze koos voor het laatste en heeft daar tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingensterke vrouw 2

sterke vrouw 4

sterke vrouw 3

Eenzaam?

Behalve af en toe een bezoekje van haar zoon en in de zomer haar kleinkinderen heeft ze als gezelschap enkel een paar koeien, wat kippen en een hond om zich heen. Het lijkt Lyubov niet te deren; sterker nog ze geniet van het prachtige landschap en de rust om zich heen. De koeien zorgen er voor dat ze blijft bewegen. Elke dag trekt ze er, op haar meer dan 70 jaar oude schaatsten (nog gemaakt door haar vader), op uit om de koeien vers water te geven en te kijken of ze niet te ver zijn afgedwaald. Het filmpje onder de afbeeldingen geeft een mooi beeld van het leven van deze sterke vrouw.

Artikel gaat verder onder afbeeldingensterke vrouw 1

sterke vrouw 5

sterke vrouw 6Bron: Boredpanda.com


Laat je inspireren door deze 12 levensmotto's voor een gezond en gelukkig leven van een Japanse arts die de 100 ruim gepasseerd is.

Lees ook:  8 kunstzinnige quotes van Picasso over verbeeldingskracht en het leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Verrassende eigenschappen van een Steenbok

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings