Standvastige eiken op een verlaten eiland

11 juni 2015
361

Al sinds de jaren '80 documenteert fotografe Diane Kirkland de oude bomen van Ossabaw, een eiland net voor de kust van Georgia. Het was een van de eerste gebieden die als natuurlijk erfgoed zijn bestempeld: er ligt geen brug en er gaat geen pont, alleen onderzoekers weten hun weg hier naar toe te vinden.
Kirkland is in totaal vijf keer op het eiland Ossabaw geweest. Voor haar is de fotodocumentatie een manier om het natuurlijke schoonheid te interpreteren en te bewaren. Geportretteerd in zwartwit verbindt Kirkland haar persoonlijke connectie met de natuur aan de majestueuze verschijning van de bomen. Op dit eiland, waar ze niemand anders tegenkomt, kan ze reflecteren op een diepe kalmte en gevoel van geluk dat nergens anders te voelen is. "We spenderen zoveel van onze tijd in een omgeving die gedomineerd wordt door digitale toepassingen. Het opnieuw uitvinden van de manier waarop we van de natuurlijke wereld kunnen genieten is de kern van ons welzijn", vertelt ze.
Het is eenvoudig om voorbij te gaan aan de connectie met onze natuurlijke omgeving. Kirkland hoopt dat ze met haar werk kan laten zien hoe belangrijk het is om dergelijk plekken zorgvuldig te conserveren en te waarderen.
Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine Standvastige eiken op een verlaten eiland | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Bekijk ook deze fotoserie van de oudste levende bomen op aarde.
[hr]
Meld u aan voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De bekendste nationale parken ter wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down