Spullen verkopen

14 juni 2021
241
spullen verkopen

Heb je je zolder of je kast opgeruimd en kom je er nu achter dat je toch wel erg veel spullen hebt die je eigenlijk niet meer gebruikt? Dan ben je zeker niet de enige! Veel spullen die mensen niet snel meer nodig hebben, belanden vaak op zolder. Vervolgens wordt er niet meer naar omgekeken. Zolders worden op deze manier volgebouwd en er komt steeds minder ruimte voor je anderen spullen. Als je bijna niet meer bij de doos met kerstspullen kunt komen omdat je zolder inmiddels zo vol is gebouwd met afgedankte spullen, dan is het tijd om eens op te gaan ruimen. Maar wat doen je eigenlijk met al je oude spullen? Vaak zijn ze nog te mooi om weg te gooien. Spullen verkopen is de oplossing! Jij bent van je oude spullen af en iemand anders maak je er blij mee. En je verdiend er nog een leuk zakcentje aan ook. Al enthousiast? Lees dan snel verder want wij leggen je uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Waarom je spullen verkopen?

Het makkelijkste is natuurlijk om al je oude spullen van zolder te halen en deze in één keer naar de stort te brengen. Maar dat is zonde, want die oude salontafel is eigenlijk nog erg mooi. Oké, jij hebt dan wel net een nieuwe salontafel gekocht die beter bij je interieur past, maar er is niets mis met de oude. Ook met die zakken vol met kleding kan je vast en zeker nog iemand blij mee maken. En door ze te verkopen kan je nog een leuk zakcentje verdienen. Behalve de leuke verdienste die je er mee kan maken, ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Al dat afval is slecht voor het milieu en de natuur. Afgedankte spullen worden massaal verbrand waarbij er schadelijk stoffen in het milieu komen. Dus jij kan mooi een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarnaast zijn tweedehands spullen weer helemaal hip! Dus je maakt er ook nog eens mensen erg blij mee. Allemaal goede redenen om je spullen te verkopen toch?

Lees ook:  Tips voor een onderhoudsvrije tuin

Tweedehands spullen verkopen: hoe pak je dit het beste aan?

We hebben je zojuist een aantal redenen gegeven waarom je je spullen zou moeten verkopen in plaats van weg te gooien. Maar hoe pak je de verkoop het beste aan? Tweedehands spullen verkopen is gelukkig niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Tegenwoordig bestaan er namelijk een aantal sites die je daarbij helpen. De bekendste is natuurlijk Marktplaats. Op Markplaats kan je heel eenvoudig een account aanmaken en je spullen verkopen. Een andere bekende website is Vinted. Waarschijnlijk ben je al bekend met deze websites en hoeven we je niet meer uit te leggen hoe het werkt. Maar hoe zorg je er voor dat je product gezien wordt door potentiële kopers? Als eerste is het belangrijk dat je goede foto’s maakt. Niet één foto, maar meerdere foto’s allemaal vanuit een ander perspectief. Heeft je salontafel een mooi detail aan de poten. Maak hier een close up foto van! Ook je teksten moeten duidelijk en helder zijn. Geeft dus niet alleen de formaten van je tafel maar beschrijf ook het materiaal, de kleuren, de mooie details en de eventuele beschadigen. Ben hier eerlijk in, kopers kunnen dit waarderen. Wil je steeds bovenaan de pagina staan met je advertentie? Dan zul je hier voor moeten betalen. Heb je wat meer tijd te besteden? Dan kun je je advertentie iedere dag opnieuw toevoegen om weer bovenaan te komen. Het is echter niet nodig om bovenaan te staan om iets te verkopen. Kopers vinden het belangrijk dat er duidelijke foto’s staan en een goede tekst. Dus houd hier echt rekening mee.

Lees ook:  Hoe jij duurzamer kunt leven

spullen verkopen

Zelfgemaakte spullen verkopen

Ben jij creatief? Dan kan je ook je zelfgemaakte spullen verkopen. Dus pak snel je naaimachine of schilderskwasten uit de kast en ga aan de slag. Zelfgemaakte spullen verkopen kan ook op bijvoorbeeld Marktplaats. Maar er zijn ook websites speciaal voor zelfgemaakte spullen. Het bekendste voorbeeld hiervan is Etsy. Deze internationale website staat vol met prachtige zelfgemaakte spullen van allerlei hobbyisten van over de hele wereld. Van heerlijke geurende kaarsen en zeepjes tot prachtige met de hand gemaakte houten wereldkaarten. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat op Etsy. Zelfgemaakte spullen hebben een hart en zijn vol passie en liefde gemaakt door iemand. En dat zie je er vaak in terug. Dus wees niet bang om je zelfgemaakte spullen op internet te zetten, veel mensen zijn juist op zoek naar deze spullen vol passie. Ga je verkopen op Etsy? Dan is SEO erg belangrijk. Pas je teksten goed aan en maak goede kwaliteit foto’s. Lees je hier eerst goed over in vóór je je spullen er op zet. Is het je gelukt iets te verkopen? Gefeliciteerd! Bedenk je goed hoe je het wilt verzenden. Schaf meters noppenfolie aan en wikkel je product hier in. Zeker als het kwetsbaar is. Ga op zoek naar een goede stevige doos en breng je pakketje weg. Voor je het weet staan je zelfgemaakte spullen bij iemand anders in huis. En daar mag je oprecht trots op zijn!

Spullen verkopen aan kringloopwinkel

Behalve Marktplaats, Vinted en Etsy is er nog een mogelijkheid om van je oude kleding, decoratie of meubels af te komen. Namelijk de kringloop. Veel kringloopwinkels zijn erg blij met jouw afgedankte spullen. De titel is misschien wat misleidend, want de meeste kringloopwinkels betalen niet voor je spullen. Toch kan het zijn dat de kringloopwinkel jou geld wilt geven voor iets. Dit kan zijn als je bijzonder waardevolle spullen aan ze aanbiedt. Maar houdt er rekening mee dat je waarschijnlijk niets voor je spullen krijgt. Wel komen ze het vaak gratis voor je ophalen. Kringloopwinkels nemen niet alles aan. Spullen mogen niet kapot zijn en moeten gemakkelijk nog een tijdje mee kunnen. Maar het is wel een goede manier als je snel van je spullen af wilt vanwege bijvoorbeeld een verhuizing. En je schenkt aan het goede doel! Ook mooi toch? Houd je zelf erg van tweedehands of vintage spullen? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Je kunt er uren doorheen struinen op zoek naar de leukste spulletjes. En door het kopen van tweedehandsspullen ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu! En zo is het cirkeltje weer rond.

Lees ook:  De zadenbibliotheek: gratis zaden voor educatie en duurzaamheid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings