Sprookjesachtige voorstellingen gemaakt van oude boeken

12 oktober 2016
396

De Britse kunstenares Su Blackwell doet meer met boeken dan alleen lezen. Su struint tweedehands boekwinkels af, leest de boeken door en maakt er vervolgens een beeldhouwwerk van. Met behulp van een scalpel, snijdt en plakt ze de de pagina’s tot drie-dimensionale kunstwerken.

Su haalt haar inspiratie voornamelijk uit sprookjes en folklore. ''Papier wordt als communicatiemiddel gebruikt sinds het is uitgevonden.  Het wordt zowel tussen mensen gebruikt of als poging om te communiceren met de geestenwereld. Ik maak gebruik van dit toegankelijke, delicate instrument en creëer onomkeerbare processen die kunnen reflecteren op de onzekerheid van de wereld waarin we leven en de kwetsbaarheid van onze dromen en ambities.''

Uit deze uitspraak van Su blijkt dat veel meer achter de boeksculpturen zit dan alleen een object. Los van de betekenis die zij eraan wil geven, zijn de sculpturen ook gewoon prachtig om te zien.

Su wordt ook vertegenwoordigd door de Long and Ryle Gallery.

su-blackwell-0-2016-10-12-12-38-09

su-blackwell-0-2016-10-12-12-38-51 su-blackwell-3

su-blackwell-0-2016-10-12-12-38-40

su-blackwell-0-2016-10-12-12-39-35

Via: Faith is Torment 

Lees ook:  Kleurrijke driedimensionale tekeningen van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down