Sprekende portretten gemaakt van... tule

5 mei 2015
103

Zijn het schilderijen? Werken van aquarel, of toch potlood? Kunstenaar Benjamin Shine gebruikt het meest originele medium dat wij tot nu toe zijn tegengekomen, namelijk: tule. Tule? Ja, tule. Elk van zijn werken bestaat slechts uit één lap stof die hij net zo lang vouwt en strijkt totdat deze een sprekende gezichtsuitdrukking verbeeldt.
Met verschillende lagen stof creëert Shine schaduwen en diepte. Knap, zeker als u bedenkt dat Shine tijdens het werk dicht op de materie staat, en het uiteindelijke effect pas goed zichtbaar wordt wanneer hij afstand neemt. De zachte stofuitdrukking draagt daarnaast bij aan de karakteristieken van de gezichten: lippen en oogleden krijgen een zachte en delicate uitstraling.
Verbazingwekkend!
Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine benjamin shine8  Benjamin Shine | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Prachtige kunstwerken van Dimitra Milan

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings