Spirituele betekenis van het roodborstje

20 januari 2023
5330
roodborstje

Hoewel je vogels doorgaans vooral in de zomer tegenkomt, zul je het roodborstje vooral in de winter in je tuin zien. Met zijn oranjerode hoofd en borst is het een opvallende en fantastische verschijning in de natuur en zou je hem met recht een paradijsvogel mogen noemen. Wij zijn nieuwsgierig geworden naar deze vogel, dus hoog tijd om eens meer te weten te komen over de bijzondere eigenschappen en de spirituele betekenis van een roodborstje.

Spirituele betekenis roodborstje

Deze kleine paradijsvogel zou je om willen dopen tot jouw persoonlijk beschermdier. Alle symbolische en spirituele betekenissen die je aan een roodborstje kunt koppelen, zijn belangrijk voor iedereen. Een roodborstje is namelijk een symbool van liefde, wilskracht en groei. Ook wordt het roodborstje vaak geassocieerd met positieve veranderingen, creativiteit en met het vinden van een krachtige, eigen stem. Voel je je af en toe verloren? Dan kan het zien van een roodborstje een symbool zijn voor hoop.

Een roodborstje in de tuin; hoe pak je dat aan?

In feite kunnen we een roodborstje alleen maar koppelen aan positieve zaken op spiritueel gebied, maar hoe pak je het praktisch aan wanneer er een roodborstje in je tuin verschijnt? Ten eerste moet je weten dat roodborstjes nieuwsgierige vogels zijn en dat zij prima alleen kunnen vertoeven wanneer ze niet hoeven te broeden. Wanneer je in een bosrijke omgeving woont, heb je de meeste kans om een roodborstje te spotten, want ze zijn heel erg op hun gemak in bossen, parkjes en tuinen met veel groen. Eigenlijk mag je best dankbaar zijn dat roodborstjes naar jouw tuin toe komen, want ze zijn dol op insecten. Zelf een spin verwijderen hoeft dus ook niet meer als dit kwetterende vogeltje zich bij jou thuis voelt.

Lees ook:  Kakkerlakken, de beesten die niemand wil hebben
roodborst betekenis

Roodborstjes nemen graag een intrek in een nestkastje, dus als je deze in je tuin hebt, heb je alvast een voorsprong op je buren. Het kan echter ook voorkomen dat de vogel zich in een struik nestelt. Wil je de roodborst een handje helpen? Hark dan de bladeren die in de herfst vallen bij elkaar en leg deze onder de struiken en borders in jouw tuin. Hier komen insecten op af en dat is natuurlijk dé traktatie voor het roodborstje. Zelf kun je het roodborstje ook verwennen door wat zaden of havermout op een beschutte plek te leggen. Een vogelhuisje in je tuin is ook te allen tijde welkom. Het is niet alleen leuk om meer vogels in je tuin te zien, maar ook om een middagje bezig te zijn met het knutselen van een mooi vogelhuisje.

Dit moet je nog meer weten over een roodborstje:

  • Hoe oud wordt een roodborstje? Vogels worden over het algemeen niet zo oud en roodborstjes zijn helaas geen uitzondering. Gemiddeld worden ze tussen de twee en drie jaar.
  • Roodborstjes hebben een stevig temperament en dulden geen andere vogel in hun territorium. Als een roodborstje bij jou op het raam tikt is dat dus om zij eigen spiegelbeeld weg te jagen.
  • Als het een zangvogel betreft, zijn het doorgaans de mannetjes die ‘zingen’. Bij roodborstjes kan het vrouwtje er echter ook wat van!
betekenis roodborstje

Haal het innerlijke roodborstje in je naar boven

Je hebt een roodborstje niet alleen nodig in je tuin maar ook in je leven. Wanneer je jezelf verder wilt ontplooien op creatief gebied, moet je altijd de spirituele betekenis van het roodborstje in je achterhoofd houden. Roodborstjes zijn net als een avonturier en accountant in Amsterdam nieuwsgierig dus sta open voor alles wat op je af komt en ga waar je snavel je leidt. Net als deze paradijsvogel is het goed om af en toe duidelijk je grenzen aan te geven en wat meer op je zelf te vertrouwen als je aan jezelf twijfelt.

Lees ook:  10-jarig meisje met spierziekte vangt de natuur in kleurrijke schilderijen

Hoewel we dol zijn op vogels en in het bijzonder van het roodborstje, zijn we ook wel fan van andere opvallende dieren zoals de kat en de vlinder. Check ook de blogs over de spirituele betekenis van deze dieren, zoals de spirituele betekenis van de spin.

Over de auteur

Nicky Vonken

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings