De spirituele betekenis van de kraai

30 maart 2023
2423
Spirituele betekenis kraai

De kraai is een van de meest mysterieuze vogels in de natuur en heeft door de geschiedenis heen vele symbolische betekenissen gehad. Voor sommigen is de kraai een symbool van de dood en duisternis, terwijl anderen het dier zien als een boodschapper van wijsheid en transformatie. In deze blog zullen we de spirituele symboliek van de kraai verkennen.

Herkomst van spirituele symboliek kraai

De kraai valt onder de zogenaamde totemdieren ook wel bekend als de krachtdieren. Een krachtdier is een spirituele gids, een beschermgeest, die de vorm van een dier aanneemt. Deze dierlijke beschermgeesten leiden je en sturen je in je leven. Krachtdieren vinden hun oorsprong in het sjamanisme, dat rond 1400 binnen de Indianenstammen zijn hoogtij dagen vierde. Meer weten over krachtdieren? Lees dan ook dit artikel. Voor meer informatie over het sjamanisme, kun je deze pagina raadplegen.

De kraai als totemdier heeft een eigen spirituele betekenis. Met je kraai kun je communiceren door bijvoorbeeld meditatie. Lees in deze blog meer over meditatie en waarom het helpt. Zo kun je er achter komen wat de boodschap van de kraai voor jou is. Een kraai heeft ook een droombetekenis. Door deze dromen te doorgronden kun je ook inzicht krijgen in wat de kraai je probeert duidelijk te maken.

Spirituele betekenis kraai

Spirituele betekenis kraai

Een kraai wordt al sinds het begin der tijden met zowel de positieve en negatieve dingen van het leven in verband gebracht. De meest voorkomende spirituele betekenis van de kraai is echter:

 • Hij geeft raad
 • Hij is wijs
 • Hij gaat hand in hand met magie
 • Hij is de beschermer van de Heilige Wet, dat alles wat er is afkomstig is uit de vrouw
 • Hij bewaakt geheimen
 • Hij kan van gedaante verwisselen
 • Hij ervaart geen tijd
 • Hij staat achter zijn eigen ideeën
 • Hij leeft in de waarheid
Lees ook:  Ontdek de betekenis van jouw dromen

De kraai en magie

Kraaien worden vaker geassocieerd met magie en hekserij. Daarmee hing samen dat een kraai in een naam werd genoemd met transformaties en gedaanteverwisselingen. Dit komt, omdat de kraai een cyclus van dood en wedergeboorte vertegenwoordigt. Wanneer een kraai in de rui is, verliest hij al zijn veren en wordt hij kaal. Na enkele weken groeien er weer nieuwe veren aan, wat symboliseert dat hij een nieuwe levensfase ingaat. Dit kan ons eraan herinneren dat we ook door een continue transformatie gaan in ons eigen leven. We kunnen onszelf opnieuw uitvinden en ons bevrijden van oude overtuigingen en patronen die ons beperken. Zoals de kraai naakt is, voordat hij opnieuw opbloeit, zo moeten we onszelf soms ontdoen van oude zaken om ruimte te maken voor iets nieuws.

Spirituele betekenis kraai

De kraai en wijsheid

Een andere spirituele betekenis van de kraai is wijsheid. Dit komt, omdat de kraai in staat is om te leren en te communiceren met andere kraaien over grote afstanden. Voor sommigen kan de aanwezigheid van een kraai dan ook betekenen dat er een belangrijke les te leren valt of dat er nieuwe inzichten op het pad komen. Het kan ons aanmoedigen om onze geest open te houden voor nieuwe kennis en wijsheid.

De kraai en dromen

Wanneer we dromen over kraaien, dan wordt dat vaak gezien als een teken dat verdriet of rampspoed onderweg is. De diepere spirituele symboliek van de kraai in dromen is dat de kraai beschouwd wordt als een boodschapper tussen werelden. Dit komt, omdat de kraai in staat is om te vliegen tussen de aarde en de hemel, en zo de verbinding tussen deze twee werelden symboliseert. Als we een kraai zien in onze dromen, kan dit betekenen dat we ons bewust moeten zijn van onze eigen spirituele verbindingen en dat we open moeten staan voor de boodschappen die vanuit andere dimensies naar ons toe kunnen komen.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een duif

De kraai en de dood

In veel culturen wordt de kraai geassocieerd met de dood en het hiernamaals. Dit komt, omdat ze vaak in de buurt van begraafplaatsen worden gezien en soms zelfs dood vlees eten. In oude mythologieën werd de kraai ook geassocieerd met de goden van de onderwereld en werd hij gezien als een gids voor de zielen van de overledenen. Voor sommigen kan de aanwezigheid van een kraai dan ook een waarschuwing zijn voor de nabijheid van de dood, of juist een geruststelling dat de ziel van een overleden geliefde in vrede is. Kraaien verschijnen daarom vaak aan ons, wanneer we een scheiding ervaren door de dood of door relaties die beëindigd worden. Willen lezen over het troostende effect van begrafenis liedjes? Lees dan zeker dit artikel.

De kraai en de kleur zwart

Zijn zwarte kleur wordt vaak in verband gebracht met schaduwen en de duistere kant van het leven. Het staat echter ook symbool voor delen van onze schaduwzelf. Dit houdt in dat onze negatieve delen aan de oppervlakte verschenen zijn. De kraai helpt ons deze delen los te laten en te doorbreken. Hierdoor komen ze vaak tevoorschijn in periodes van onzekerheid en illusies. Ze vragen ons om spirituele en emotionele blokkades op te heffen.

De spirituele betekenis van een kraai: geluk of pech?

In veel culturen worden kraaien gezien als de brengers van slechte tijdingen, terwijl in andere gemeenschappen beweerd wordt dat kraaien geluk brengen. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Kraaien zijn een teken van tegenslagen, maar deze tegenslagen leiden vaak tot positieve veranderingen en geluk en succes in de toekomst.

Lees ook:  Spirituele betekenis van de kat

De spirituele symboliek van de kraai zien

Vaker horen we dat mensen kraaien zien, die hun volgen of over hen heen vliegen. Op welke manier een kraai aan ons verschijnt, zegt iets over wat de boodschap van het totemdier is. Hieronder volgt de spirituele betekenis van de kraai, wanneer je hem tegenkomt:

 • De kraai kruist je pad vliegend of lopend: Ongezond gedrag houdt jou tegen en je moet hier wat aan doen. Of grote veranderingen gaan plaatsvinden in je leven.
 • De kraai vliegt over je heen: Je hebt te maken met een uitdaging en je moet mediteren om je hogere zelf om raad en wijsheid te vragen.
 • De kraai volgt jou: je hebt krachtige spirituele gaven, die geactiveerd zijn of willen worden.
 • De kraai slaat op je hoofd: Je hebt iemand kwaad gedaan en diegene koestert wrok tegen je. Dit moet je oplossen.
 • De kraai landt op je voertuig: je moet nadenken over de controle die je over je leven uitoefent.
 • De kraai kijkt naar je: Je hebt een unieke communicatie met overledenen en dieren.

Kraaien en edelstenen

Oftewel: hartchakra, Anahata

Als je jouw totemdier wil oproepen om ermee te communiceren, kunnen bepaalde edelstenen hierbij helpen. De beste kristallen om de kraai op te roepen zijn:

Wil je meer lezen over de werking van toermalijn, lees dan deze blog.

Meer lezen over de spirituele betekenis van vogels? Lees ook: De spirituele betekenis van een buizerd

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down