Een speciale bril toont mensen met kleurenblindheid hoe mooi de wereld is

14 december 2015
154

Hoe zou het zijn als u de kleur roze nooit kon onderscheiden? Of als mintgroen totaal aan uw kleurenspectrum zou ontbreken? Kleurenblindheid is natuurlijk maar een relatief onbelangrijke 'handicap' ten opzichte van mensen die echt blind zijn, maar denk eens aan hoe belangrijk kleuren zijn bij het ervaren van bijvoorbeeld een prachtige zonsondergang, bij het maken van een schilderij, of het bekijken van de tekeningen van een kind of kleinkind... Het Museum of Contemporary Art in Chicago vond een oplossing voor deze mensen. Het is de eerste instelling ter wereld die speciale EnChroma brillen beschikbaar stelt voor haar bezoekers: brillen die kleurenblindheid corrigeren. Met ingewikkelde filters en algoritmen lukte het om kleurenblindheid grotendeels op te lossen: een fantastische openbaring voor kleurenblinde mensen, zoals te zien is in onderstaand filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=ea_xOqNvntA
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]
[hr]
Beeld: Robert Couse-Baker via Flickr.com

Lees ook:  'Painted Ladies' kleuren de straten van San Fransisco

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings