Op solo vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling

13 oktober 2022
242
solo vakantie

Het leven wordt drukker en drukker. We plannen onze agenda’s helemaal vol en hebben nog maar weinig tijd voor onszelf. Vaak merk je pas te laat dat je het zo druk hebt gehad. Dit uit zich dan al snel in een vorm van uitputting of een burn-out. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je af en toe gas terug neemt en aan jezelf denkt. Denk er bijvoorbeeld eens aan om alleen op vakantie te gaan. Dit klinkt natuurlijk heel eng, waarom zou je alleen gaan als je ook lekker met vrienden of familie de tijd van je leven kunt hebben in het buitenland? In deze blog leer je waarom alleen op vakantie gaan wél de moeite waard is.

Je bent onafhankelijk

Herken je het gevoel wel eens dat je eigenlijk dingen doet waar je geen zin in hebt, maar je deze doet omdat anderen het graag willen? Dat is met een solo vakantie verleden tijd! Jij bent de baas over de planning en dus onafhankelijk van de mensen om je heen. Heb je zin om vroeg op te staan om de zonsopgang vanaf een berg te bekijken? Dan hoef je niemand om goedkeuring te vragen. Er is niemand die je gek aankijkt als je de hele dag in de zon wilt liggen bakken zonder ook maar iets uit te voeren. Er is simpelweg niemand die jou tegen kan houden en vertellen wat je eigenlijk zou moeten doen.

Je leert jezelf kennen

Je zult natuurlijk wel op zo’n vakantie de nodige dingen zelf moeten doen. Zelf onderdak en vervoer regelen, zelf je boodschappen doen en eventueel zelf rondkomen als je voor langere tijd in het buitenland verblijft. Door deze dingen te doen maak je je eigen beslissingen. Hierdoor leer je jezelf op een nieuwe manier kennen, ook weer omdat niemand jou gaat vertellen wat je wel en niet moet doen. Je zult zelf problemen gaan tegenkomen, deze zul je alleen moeten gaan oplossen.

Lees ook:  Tips voor een betere nachtrust

Stap uit de comfort zone

Eigenlijk doe je dit natuurlijk als zodra je hebt besloten om alleen op vakantie te gaan. Heel goed, stap 1 is dus daarmee gezet! Door steeds kleine stapjes te nemen op zo’n vakantie, leer je langzaam maar zeker uit je comfort zone te treden. Je zult in het begin zeker nog een beetje verlegen of onzeker zijn, dit is volkomen normaal. Later zul je merken dat je ook steeds makkelijker contacten zult gaan leggen en uit je comfort zone kunt stappen. Ook zul je zien dat je nooit de enige bent die van een solo vakantie geniet, zo heb je automatisch al iets gemeen en kun je ergens over praten. Je kunt ervaringen en verhalen delen. Hoe vaker naar jouw ervaring gevraagd wordt, hoe sneller jij dit straks ook durft te vragen aan vreemde mensen.

Nieuwe taal & cultuur

Wanneer je in het buitenland bent, ben je haast verplicht om je kenbaar te kunnen maken in de taal van het land. De kans is groot dat je de taal niet vloeiend spreekt in het land waar je verblijft. Geen paniek, een taal leer je immers het snelst door deze dagelijks te oefenen en te luisteren. De meeste mensen vinden het zelfs leuk om de taal te leren spreken. Hierdoor kom je ook weer in contact met de lokale bevolking. Zij kunnen jou meestal de beste tips geven voor dagtrips of bezienswaardigheden.

Bestemmingen

Zodra je hebt besloten dat je een solo vakantie gaat ervaren, is het natuurlijk belangrijk om de plek van bestemming te kiezen. Ben je nog geen ervaren reiziger, begin dan niet te ver van huis. De warme zon en een andere cultuur is al op drie uurtjes te bereiken. Heb je wel ervaring met verre reizen en wil je het nu eens alleen proberen? Dan is Azië een populaire bestemming. Dit vanwege de ontzettend vriendelijke mensen, gevarieerde culturen en het heerlijke klimaat.
Uiteindelijk maakt het niet uit welke bestemming je kiest, zolang jij er maar een goed gevoel bij hebt!

Lees ook:  4x waar je in Nederland met de hond kunt wandelen

Thuiskomst

Aan al het moois, komt een eind. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, wil je natuurlijk al je ervaringen met vrienden en familie delen. Neem deze ervaringen mee terug en laat zien hoe deze jou als mens veranderd heeft. Je bent meer over jezelf te weten gekomen en hebt jezelf ontwikkeld. Laat dit ook zien op de werkvloer. Raad het anderen aan om meer over zichzelf te weten te komen. Misschien helpt daar een cursus ‘vitaliteit op de werkvloer’ wel bij.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings