Solo reizen

30 augustus 2014
80

Sevilla. Een jaar of 12 geleden kwam ik er voor het eerst. God, wat was ik gecharmeerd van de leuke straatjes, de gebouwen, de totaal verschillende wijken, de tapascultuur, de parken, de frivole levensstijl. Ik ben er sindsdien vaker geweest en steeds opnieuw werd mijn liefde bevestigd.
Een aantal jaren geleden, ik woonde nog in Nederland, ging ik eens alleen. In een taxi klonk  flamencomuziek uit de krakerige speakers. De ramen open, de geuren en geluiden kwamen volop binnen. We reden de stad binnen, de zon scheen en mijn hart ging open. Deze stad raakte me opnieuw.  Ik was er wel eens eerder alleen geweest voor een cursus en ontmoette toen mensen uit heel de wereld. Deze keer niet. Deze keer was ik alleen, net na mijn scheiding.
[quote text_size="medium"]
Met wie geniet je? Met wie erger je? Nou, met jezelf dus. En met niemand anders.
[/quote]
Eerlijk is eerlijk: ik vond het heerlijk in m’n eentje, maar als ik knetterverliefde mensen zag rondlopen, realiseerde ik me wel dat een stad op die manier ontdekken en in dergelijk gezelschap het fijnst is. Maar ik was op dat moment niet knetterverliefd en ik was er alleen.
Alleen op reis zijn is best raar. Want met wie deel je de indrukken? Met wie overleg je? Met wie lach je? Met wie geniet je? Met wie erger je? Nou, met jezelf dus. Met niemand anders.
Ik ontdekte meerdere kanten aan mezelf. Aan de ene kant een doener, aan de andere kant een denker. Aan de ene kant avontuurlijk, aan de andere kant op ’t bekende (veilige) gericht. Aan de ene kant frivool (‘wie doet me wat?’), aan de andere kant stijfjes (‘ze zullen wel denken’).
Aan de ene kant zelfstandig, aan de andere afhankelijk. Aan de ene kant nachtbraker, aan de andere ook zo toe aan rust en lekker bijslapen. Zo’n paar dagen alleen op pad leerde me veel over mezelf.  Vooral ook dat ik best leuk gezelschap ben. Voor mezelf. Niet de makkelijkste, maar zeker de moeite waard. Misschien raar om te zeggen, maar ik vind mezelf best een leuk mens om mee te leven. Wie durft dat - in alle eerlijkheid - nog meer van zichzelf te zeggen?
Lees ook: Loes (59) ging op de bonnefooi backpacken in Thailand
[hr]
De ondernemende Simone Kerkdijk woont sinds 2 jaar aan de Spaanse Costa, waar stempelende instanties, flamenco en tapas haar leven kleuren.  Haar ex-geliefde drukte haar op het hart altijd de ´paradijsvogel´ te blijven die ze is en er vooral ook trots op te zijn. Met deze warme en kleurrijke ingrediënten schrijft Simone voor Paradijsvogels Magazine korte verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Olé!

Lees ook:  15 uitspraken van Mae West voor een intens leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Workation: Werken in een inspirerende omgeving

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings