Sneakertips om er professioneel uit te zien op je werk

17 januari 2021
342
schoenen voor brede voeten

Veel vrouwen worstelen met de vraag hoe ze zich het beste kunnen kleden op een doorsnee werkdag. Met name wanneer de setting wat formeler is, werpt zich de vraag op of een paar sneakers bijvoorbeeld wel gepast is om als schoeisel onder je outfit aan te trekken. Daar valt geen eenduidig antwoord op te geven. Het ene paar sneakers zal afgeraden worden, terwijl het andere paar uitstekend voldoet. Immers, wanneer je de nieuwste collectie bekijkt, concludeer je al snel dat qua sneakers dames bijzonder veel keus hebben en daar zitten absoluut zeer geschikte modellen bij om te dragen op de werkvloer.

Visitekaartje

Als werknemer ben je natuurlijk het visitekaartje van het bedrijf. Dat moet je altijd goed in het achterhoofd houden, wanneer je ’s morgens je outfit voor die dag samenstelt. Over het algemeen zijn werkgevers om die reden niet erg gecharmeerd van een te sportieve kledingstijl, zoals een joggingpak. Ook moet je oppassen met T-shirts die zijn voorzien van provocerende prints. Chique mag natuurlijk wel, maar let er dan weer op dat het geheel niet te bloot wordt. Je zult dus een gulden middenweg moeten vinden. Uiteraard scheelt het daarbij ook nog op of je werkt bij een advocatenkantoor of achter de balie van een garagebedrijf.

Speel op safe

Wanneer je het liefst sneakers draagt, kun je nog steeds een geschikte look creëren. Het is een kwestie van de juiste keuzes maken. Kies bijvoorbeeld voor een wat smaller model in een donkere tint. Over het algemeen geldt dat met een paar zwarte sneakers dames nog altijd goed voor de dag kunnen komen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je er verder bij combineert. Een rafelige spijkerbroek met gaten erin is geen goed idee als je netjes gekleed voor de dag wilt komen.

Lees ook:  Met een schone lei beginnen: hier komt het vandaan

Verschuiving

Door de jaren heen zien we steeds meer een verschuiving van de kledingstijl. In vroeger tijden was het gebruikelijk dat een vrouw zich op de werkvloer kleedde in een mantelpakje, tegenwoordig zie je dit nog maar weinig. Voor de mannen geldt dat een kostuum ook lang niet meer overal de norm is, hoewel die nog steeds veel gedragen worden. Over het algemeen kan worden gesteld dat de werkplekken bij veel bedrijven wat minder formeel is geworden in de loop der tijd. Mensen hebben daardoor steeds meer de mogelijkheid om te zijn wie ze willen zijn.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down