7x smartphone tips voor een zorgeloze vakantie

9 februari 2023
833
VPN gratis

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je je koffer goed inpakt. Maak daarom van tevoren een lijstje met spullen die je absoluut niet mag vergeten. Denk hierbij aan je paspoort, geld, medicijnen en voldoende persoonlijke uitrustingen. Tegenwoordig kan je smartphone niet meer op dit lijstje missen. Deze is voor een hoop mensen van onmisbare waarde. In dit blog geven wij je 7 handige smartphone tips om jouw smartphone ‘vakantieproof’ te maken.

Controleer je internet abonnement

Wanneer je gebruik maakt van internet in het buitenland, dan kunnen de kosten snel oplopen. Het is daarom van belang om voor vertrek je internet abonnement te bekijken. Kijk voor vertrek dus goed hoeveel MB’s je ter beschikking hebt. Wanneer je over je limiet gaat, dan kan dit een hoop extra kosten. Bedenk je vooraf dus goed of je het met het huidige aantal MB’s gaat redden tijdens de vakantie.

Houdt er daarnaast rekening mee dat internetten buiten de EU bij de meeste providers een stuk duurder is. Kijk hier ook goed naar, zodat je niet onverwacht voor hoge telefoonkosten komt te staan.

Smartphone tips

Download voor vertrek alle nodig apps

Het downloaden van apps verbruikt een hoop van je MB’s. Onze eerste smartphone tips: denk voor je op vakantie gaat goed na welke apps je op vakantie nodig denkt te hebben. Download deze apps enkel met Wifi-verbinding. Op deze manier verbruik je niet onnodig veel MB’s en hou je de kosten voor je internetabonnement beperkt.

Enkele apps die je niet mag missen wanneer je op vakantie gaat zijn: Reis app Douane en buitenlandse zaken, TripAdvisor, Google Maps, Valuta +, Google translate en Uber. Zonder Google Maps mis je ongetwijfeld de mooiste plaatsen van Slovenië. Ook TripAdvisor kan handig zijn om alle bezienswaardigheden op vakantie te kunnen zien.

Lees ook:  Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Koop een lokale simkaart

Heb je niet voldoende MB’s? Dan is het mogelijk om je huidige abonnement te verhogen of een lokale simkaart te kopen. Het kopen van een lokale simkaart is vaak een stuk goedkoper. Zo heb je een lokale simkaart voor verschillende prijzen. Heb je om de een of andere reden geen mogelijkheid om een lokale simkaart te kopen? Maak dan gebruik van gratis wifi van lokale restaurants, cafés of hotels.

Kijk wel uit met het gebruik van gratis Wifi-netwerken. Het gebruik van een gratis netwerk kan nog wel eens gevaarlijk zijn. Met name wanneer je geen wachtwoord nodig hebt om in te loggen. Bij deze openbare netwerken liggen cybercriminelen op de loer om persoonlijke gegevens te stelen. Maak je toch gebruik van een gratis netwerk zonder wachtwoord? Open dan geen bankgegevens of andere belangrijke persoonlijke zaken, maar gebruik het netwerk alleen voor ‘onbelangrijkere’ dingen.

VPN op reis

Wil je er zeker van zijn dat je zonder zorgen in het buitenland kunt internetten? Overweeg dan eens om een VPN-abonnement af te sluiten. Je schaft een VPN-abonnement voor verschillende prijzen aan. Door een beetje verder te zoeken op het internet kun je zelfs een gratis VPN vinden. Een VPN gratis gebruiken zorgt voor de juiste veiligheid die je nodig hebt.  

Iedereen op hetzelfde netwerk kan jouw onversleutelde gegevens makkelijk stelen. Gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardnummers, browserdata en andere persoonlijke gegevens liggen voor het oprapen wanneer je gebruik maakt van een Wifi-netwerk zonder wachtwoord.

Daarnaast kan het zijn dat een aantal websites in het buitenland worden geblokkeerd. Er zijn een aantal populaire online diensten die je in het dagelijks leven als vanzelfsprekend beschouwd. Toch kunnen deze websites in het buitenland geblokkeerd zijn door de overheid. Websites zoals Google, Facebook en Twitter zijn op sommige plaatsen geblokkeerd door de plaatselijke overheid.

Lees ook:  Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!
Smartphone tips

Controleer je geheugen voor foto’s

Wanneer je op vakantie gaat, wil je de herinneringen die je maakt natuurlijk kunnen vastleggen en met familie en vrienden kunnen delen. Controleer daarom voor je op vakantie gaat of je genoeg opslag op je telefoon beschikbaar hebt. Zo weet je zeker dat je geen vakantieherinneringen vergeet.
Door de foto’s van eerdere vakanties of activiteiten op een externe harde schijf op te slaan, zorg je voor voldoende ruimte voor nieuwe foto’s. Daarnaast raak je de foto’s die je eerder hebt gemaakt niet kwijt. Het gebruiken van een externe harde schijf heeft dus meerdere voordelen. Benieuwd hoe jij je vakantieherinneringen het beste kunt vastleggen? Lees dan ook onze blog: 5 manieren om vakantieherinneringen vast te leggen.

Pas op voor zakkenrollers

Het is misschien erg voor de hand liggend, maar wees alert voor zakkenrollers. In drukke steden waar veel toeristen komen zijn altijd zakkenrollers aanwezig. Laat je telefoon dus niet zomaar overal rondslingeren en stop je telefoon goed weg. Stop je telefoon bijvoorbeeld goed weg in je rugzak en houdt je rugzak goed in de gaten. Mocht je bang zijn dat je telefoon toch wordt gestolen, dan is een goede verzekering iets voor jou. Kijk dus voor de zekerheid nog even na of je ook verzekerd bent tegen diefstal. Zo kun je zonder zorgen op vakantie in het buitenland.

Telefoon opladen

Laadt altijd eerst je telefoon op voordat je iets gaat ondernemen op vakantie. Zo weet je zeker dat je geen mooie vakantieherinneringen vergeet. Het zou zonde zijn als je iets niet kunt vastleggen, doordat je een lege telefoon hebt.

Lees ook:  De mooiste wandelroutes in Kaapstad, Zuid-Afrika

Mocht je telefoon toch sneller dan gehoopt leeg gaan? Zorg dan dat je een powerbank op zak hebt. Zo weet je zeker dat je voldoende batterijcapaciteit hebt tijdens een leuk dagje uit.

Zorgeloos op vakantie

Mocht je zorgeloos op vakantie willen? Neem onze smartphone tips dan uiterst serieus. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan in het buitenland. Het zou uiteraard vervelend zijn als je zonder MB’s zit wanneer je iets moet opzoeken. Ook zou het zonde zijn als je geen foto’s kunt maken, omdat je geheugen vol zit. Controleer daarom al deze zaken voordat je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat je niets mist op vakantie. Op onze site vind je naast smartphone tips ook andere reistips. Ben je benieuwd naar al onze belangrijke reistips? Lees dan ook: 5 belangrijke reistips!

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down