Smaragd: krachten en eigenschappen

27 april 2023
114
smaragd

De naam "smaragd" is afkomstig van het Griekse woord "smaragdos", wat "groene steen" betekent. Naast diamanten, saffieren en robijnen is het een van de vier kostbare stenen. Deze edelstenen zijn al duizenden jaren gewild vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege de krachten en eigenschappen die aan hen worden toegeschreven.

In deze blog gaan we dieper in op de krachten en eigenschappen van smaragden en waarom ze zo bijzonder zijn. We vertellen wat fascinerende feiten over deze edelstenen en hoe ze van invloed kunnen zijn op ons leven en welzijn.

Smaragd werking

Smaragden worden al eeuwenlang beschouwd als een symbool van wijsheid en liefde. Het wordt vaak gebruikt als een meditatiesteen, omdat het bekend staat om het helpen openen van het hartchakra. Daarnaast wordt de edelsteen gebruikt om de verbinding tussen het fysieke en spirituele zelf te versterken. Dit kan helpen bij het bevorderen van gevoelens van evenwicht, harmonie en innerlijke vrede.

Invloed op het fysieke lichaam
Smaragden hebben ook een sterke invloed op het fysieke lichaam. Ze worden vaak gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen, zoals oogproblemen, spijsverteringsproblemen en aandoeningen aan het hart en de longen. Smaragden worden ook beschouwd als een krachtige steen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften.

smaragd

Emotionele gezondheid
Daarnaast wordt smaragd ook geassocieerd met het verbeteren van de emotionele gezondheid. Het kan helpen bij het verlichten van stress en angst, en het bevorderen van gevoelens van geluk en vrede. Het dragen van een smaragd kan helpen bij het versterken van het geheugen, de concentratie en de creativiteit.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over pyriet

Hoe te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om smaragden te gebruiken om hun krachten en eigenschappen te benutten. Hier zijn enkele suggesties:

  • Draag als sieraad, zoals een ring, hanger of armband, om de steen dicht bij je te dragen en de energie te absorberen.
  • Leg op het hartchakra om te helpen bij het openen van het hart en het bevorderen van gevoelens van liefde en verbondenheid.
  • Houd vast in je handen tijdens een meditatie om te helpen bij het aarden en centreren van jezelf.
  • Draag bij je tijdens het studeren of werken om te helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en de creativiteit.

Het is belangrijk om te onthouden dat smaragden, net als andere edelstenen, een persoonlijke ervaring zijn en dat hun effect op elk individu kan verschillen. Het is altijd het beste om je intuïtie te volgen en de smaragd te gebruiken op een manier die het beste bij jou past.

smaragd en aquamarijn

Hoe ziet de smaragd eruit?

De smaragd staat bekend om zijn intense groene kleur. Het is een lid van de beryl-familie, samen met edelstenen zoals aquamarijn en morganiet. De kleur van een smaragd varieert van lichtgroen tot donker smaragdgroen en is te danken aan de aanwezigheid van chroom en vanadium in de kristalstructuur.

Smaragden zijn een van de meest fascinerende edelstenen ter wereld. Al meer dan 4.000 jaar worden deze prachtige stenen gedolven en gebruikt in sieraden en kunstvoorwerpen. Hun intense groene kleur en opvallende helderheid maken ze erg populair bij liefhebbers van edelstenen over de hele wereld.

Lees ook:  Zo herken je een échte zoutlamp

Fun facts

Er zijn vele leuke interessante feiten over deze edelsteen te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat de grootste smaragd ooit gevonden, de Bahia Emerald, maar liefst 180.000 karaat weegt en een waarde heeft van meer dan $400 miljoen? Of dat smaragden ook de officiële steen zijn van de planeet Mercurius?

Smaragd als geboortesteen

Een ander leuk feitje, is dat smaragden de geboortesteen voor de maand mei zijn. (sterrenbeeld stier of tweeling) Ze worden daarom vaak gegeven als cadeau bij jubilea of als symbool van vernieuwing en groei.

geboortestenen

Klik hier voor ons blog over geboortestenen om meer te weten over wat geboortestenen nu eigenlijk zijn en de geschiedenis ervan.

Andere geboortestenen

Ben jij nu niet geboren in mei, maar wil jij wel jouw geboortesteen weten? Kijk dan eens in de handige tabel hieronder!

MaandGeboortestenen
JanuariGranaat
FebruariAmethist
MaartAquamarijn, bloedsteen
AprilDiamant, witte topaas, kristal en zwarte diamant
MeiSmaragd, tsavoriet en chrysopraas
JuniParel, maansteen en alexandriet
JuliRobijn en carneool
AugustusPeridoot, sardonyx en spinel
SeptemberSaffier en lapis lazuli
OktoberOpaal en toermalijn
NovemberCitrien, topaas en gele topaas
DecemberBlauwe topaas, tanzaniet, turkoois, lapis lazuli en blauwe zirkoon

Iedere steen met een link erop zal je leiden naar een door ons geschreven blog erover. Zijn ze nog niet blauw? Dan zullen we ze spoedig schrijven. Klik voor nu op deze link voor onze blog over geboortestenen.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings