Slim je koffer inpakken, zo doe je dat!

28 september 2021
468
luchthaven taxi

Van plan om te gaan reizen? Bang om iets te vergeten, of wil je juist minder meenemen? Of allebei… Het zijn van de dilemma’s die veel reizigers wel eens hebben. Hier lees je wat aandachtspunten die jou kunnen helpen, met het kiezen van de juiste oplossing.

Wat is het ergste dat je kan gebeuren?

Spiritueel schrijver Eckhart Tolle benoemt een wijze les ‘wat is het ergste dat je kan gebeuren?’. Hij zegt zelfs dat als je een vliegtuig mist, dat het dan misschien wel de bedoeling van het universum is. Je moest blijkbaar dat vliegtuig niet halen. Maar dit scenario buiten beschouwing gelaten, een goed ingepakt koffer is vaak gewoon fijn en geeft rust!

luchthaven taxi

De basis voor de reis

Terug naar jouw koffer dus. Zodat je die toffe reis gaat maken! Wat is het ergste dat je kunt vergeten om mee te nemen? Wat is er minimaal nodig om te reizen? Vaak kom je bij reizen over de grens op een vast lijstje uit:

 1. Paspoort
 2. Rijbewijs
 3. Jouw huissleutels
 4. Pinpas en creditcard
 5. Wat contant geld in de valuta van het land waar je heen gaat
 6. Vliegticket
 7. Boekingsbewijs van de accommodatie waar je verblijft. Indien van toepassing: visum
 8. Mobiel en oplader
 9. Medicijnen
 10. Belangrijkste gegevens: ziekenfonds, reisverzekering, annuleringsverzekering
 11. Relevante inentingsbewijzen

Waarschijnlijk neem je meer mee, dan dit.  Maar deze spullen zijn vooral handig, omdat vergeten veel gedoe kan opleveren. Of zelfs, in het ergste geval, ervoor kan zorgen dat je jouw vlucht mist.

Natuurlijk, als er iets op het vaste lijstje ontbreekt, valt er soms nog wel een mouw aan te passen. Soms is het zelfs zo dat je bijvoorbeeld een noodpaspoort kunt krijgen. Dit kan echter niet zonder meer, hier zijn veel strikte voorwaarden aan verbonden. Gok daar dus niet op.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over Mljet, Kroatië

Met alleen een goed ingepakt koffer ben je er ook niet. Het is slim om uitgerust en op tijd te vertrekken als je bijvoorbeeld wilt vliegen. Boek dus tijdig een luchthaven taxi.

taxi venlo

Luchthaven taxi geregeld: en ik neem mee...

Wat je meeneemt hangt van veel dingen af. Hier staan wat richtlijnen die je op weg helpen. In plaats van een hele waslijst te laten zien met bijvoorbeeld: zonnebrandcrème, warme trui, pincet, pleisters, je knuffel etc.

Belangrijke vragen zijn:

 1. Wat gebruik ik normaal dagelijks (of maandelijks bij een langer verblijf)?
 2. Welke voorzieningen zijn er onderweg en op de bestemming?
 3. Wat is het weer onderweg en op de bestemming overdag en s’ nachts?
 4. Hoe is het landschap daar?
 5. Met welke voertuig reis je en hoelang duurt de reis?
 6. Wat ga je doen op vakantie?
 7. Wat kost minder bagage en wat kost meer bagage?

En de belangrijkste vraag is, wat wil je zelf? In principe is alles wat je meer meeneemt dan de basis, al een vorm van luxe. Daar zou je dan nog wel aan mogen toevoegen dat geschikte kleding, voor vertrek en aankomst, ook wel handig is.

Koffer inpakken: Less is more

Maak het allemaal niet te moeilijk, als je ineens wat verder weggaat. Natuurlijk moet je wel aan extra dingen denken. Bepaalde landen vragen om bepaalde inentingen. Dat is natuurlijk wel iets om goed helder te hebben. Maar, wat betreft jouw koffer? Kies eens voor KISS (Keep It Stupid Simple).

Voor een weekje Spanje met het vliegtuig is minder meenemen vaak het goedkoopste. Zo overschrijd je niet de maximale bagagekilo’s. Als je onder het maximale aantal kilo’s zit, kun je wellicht ook nog leuke souvenirs meenemen als je weer teruggaat. Zonder extra bagagekosten.

Lees ook:  De mooiste campings in de Benelux

Niet alleen een minder vol koffer is goedkoper. Zo kan regionaal vliegen soms ook goedkoper zijn. Voor een ontspannen reis kun je dan (in plaats van een taxi richting Schiphol) kiezen voor bijvoorbeeld taxi Venlo. Vliegveld Eindhoven is zo gek nog niet.

taxi venlo

Wat neem je mee?

Een vliegtuigreis is vrij specifiek. Ga je op vliegreis dan is het zo dat je in het totaal slechts 1000 ml mag meenemen aan vloeistof. Dit moet verpakt zijn in een hersluitbare doorzichtige zak van 1000 ml, met maximaal 10 verpakkingen met 100 ml vloeistof.

Dus bedenk maar goed of je alle make-up meeneemt. Het is ook handig om kleine verpakkingen te kopen. Weet je niet zeker of je naast de basis alles hebt? Check dan met dit lijstje, of er misschien iets bij zit wat je toch wilt meenemen.

 1. Verbanddoos: met o.a. pleisters, paracetamol en een tekentang
 2. Toiletspullen: foundation, gezichtscrème, mascara, concealer, oogpotlood, wattenstaafjes, deodorant, shampoo, zeep, conditioner, scheermes, scheerschuim, tandenborstel, tandpasta, nagelschaar en nagelvijl
 3. Media: tijdschriften, boeken, e-reader, camera en oordoppen
 4. Werk: Laptop met oplader + benodigde documenten en inloggegevens
 5. Ogen: bril, contactlenzen, contactlenzenvloeistof, contactlensdoosje, reserve bril
 6. Papier: toiletrol en zakdoekjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down