Slapende portretten geborduurd op kussens

5 mei 2017
211

Iraanse kunstenares Maryam Ashkanian maakt geen kussens waar je op kunt slapen, maar waarop ze laat zien hoe slaap er uit ziet. Voor haar serie Sleep borduurde ze afbeeldingen van slapende mensen op zelfgemaakte kussens. 

Wat meteen opvalt is dat de slapende mensen op een geschetste manier zijn afgebeeld, maar door het gebruik van stoffen en het borduurwerk ontstaan er lagen in de kussens die je met een schets of schilderij nooit voor elkaar zou krijgen.

De slapende mensen op deze kussens laten verschillende manieren van slapen zien, de een lijkt verzonken in een diepe slaap, de ander is wat rustelozer. Volgens Ashkanian laten deze kussens de emoties van mensen in rust zien en geven ze weer hoe mensen dromen.

Maryam Ashkanian Maryam Ashkanian Maryam Ashkanian Maryam Ashkanian Maryam Ashkanian

Maryam AshkanianMaryam Ashkanian

Deze kussens en meer werk van Ashkanian kan je bekijken in de Pedrami Gallery in Antwerpen.

Via: My Modern Met en Maryam Ashkanian

Lees ook:  De essentie van een kunstwerk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings