Slapen op een kampeervlot, middenin de Nederlandse natuur

1452 VIEWS
Slapen op een kampeervlot, middenin de Nederlandse natuur

Weg van alle hectiek, de dagelijkse drukte en helemaal opgaan in de natuur. Op drie verschillende locaties in Nederland en België kan dat tijdens een hele bijzondere overnachting. Hier liggen namelijk unieke kampeervlotten, die alleen per kano te bereiken zijn. Drijvend op het water slaap je tussen het riet tot je gewekt wordt door de vogels en door de omgeving maak je de mooiste kano of wandeltochten.

Heerlijk slapen op kabbelend water

Oprichter Jos Akkermans is al sinds de jaren 90 bezig met het idee van een kampeervlot. Dobberend genieten van de prachtigste zonsondergangen met het geluid van wiegend riet en kabbelend water. Inmiddels zijn er al drie plekken waar deze bijzondere vlotten drijven: bij Utrecht, Limburg en Noord-Brabant. Ze zijn gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen zodat ze goed opgaan in hun omgeving van ongerepte natuur. Alles om zo veel mogelijk te kunnen genieten van deze bijzondere vakantie.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

18579952_117400518837131_41

4

 

De vrijheid van een kano

De reden waarom je je echt even voelt afgesloten van de buitenwereld is omdat je het kampeervlot alleen kunt bereiken per kano. Per verblijf krijg je een Canadese kano ter beschikking waarmee je zelf naar het vlot vaart, je spullen vervoert en waarmee je mooie watertochten kunt maken. Verder zijn een groot deel van de kampeerspullen al aanwezig op het vlot, zodat je de tocht in de kano zo licht mogelijk houdt.

Lees ook:  Sterren kijken vanuit een tiny house

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Kampeervlot 8

96e4e3664cd1734dc26be4557deb8344_w1130

1

Alles kan, niets moet

Elk kampeervlot bevindt zich in een prachtig natuurgebied met uiteraard veel water. Ook zijn de locaties zo gekozen dat er in de buurt veel te beleven valt. Mooie wandel-, fiets- of kanotochten zijn op elke plek in overvloed te vinden. Kano bijvoorbeeld vanaf de Marnemoende in Utrecht in een uurtje naar het historische grachten van IJsselstein. Of maak een uitstapje naar de Zeeuwse kust vanaf de vlotten in de Heen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

0acd5efecb17e147ca038017f681e192_w1130

1d5fef117ad3512aa631bc4c915948f6_w1130

 

Wil je meer weten over deze bijzondere kampeervlotten of direct je volgende vakantie boeken? Kijk dan op de website van Camping Raft voor meer informatie.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen