Slapen naast het Pieterpad met wijds uitzicht over de groene Achterhoek

26 februari 2018
372

Heerlijk genieten in de Achterhoek! Op slecht een kilometer van het Gelderse dorp Laren ligt de pittoreske Bed & Breakfast de Voshaar, waar rust, ruimte en natuur centraal staan. De B&B wordt gerund door een jong gezin en biedt al meer dan 6 jaar een warm welkom aan jong en oud in de verschillende huisjes op het erf. 

Voor buitenmensen

Met een passie voor het buitenleven heeft dit ondernemende gezin bewust gekozen voor de rustige en natuurlijke omgeving van het dorp Laren. Met het Pieterpad op slechts 100 meter afstand van het erf kunnen wandel liefhebbers naar hartelust de bosrijke omgeving verkennen. Zelf houdt het gezin er van zo veel mogelijk buiten te zijn door te wandelen in de bossen of bezig te zijn op het erf.

Artikel gaat verder onder de afbeelding >>
Tiny house 2

Voshaar - uitgelicht

Slapen in een Tiny house of 'hooiberg'

Op het erf staan inmiddels naast het gastenverblijf en een pipowagen ook een hooiberg en een Tiny house om een nachtje in te slapen. "We vinden het leuk om veel verschillende soorten mensen te mogen ontmoeten", dus de nieuwe aanwas gasten als gevolg van deze uitbreiding mogen zich verheugen op een warm welkom. Alle huisjes zijn knus ingericht en verwarmd zodat het ook in de winter fijn vertoeven is.

Artikel gaat verder onder de afbeelding >>

Hooiberg

Tiny House buiten 2

Screenshot 2018-02-20 13.56.04

Hooiberg winter

De nacht is hier écht nacht

Op de vraag wat het fijnste is aan overnachten op het Gelderse erf komt vanuit de eigenaars van De Voshaar een eenduidig antwoord: De natuur. "Overal op ons erf zijn beestjes, er loopt een wild konijn in de tuin en er zijn ontzettend veel vogels". Maar wat je misschien toch wel het meeste bijblijft zijn de nachten: "Bij ons is het nog écht donker en is de nacht, nacht!". Bij helder weer is het prachtig om sterren te kijken. Helemaal leuk om dit vanuit de hout gestookte hottub op het erf te doen die je voor een avond kunt huren.

Lees ook:  Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

Artikel gaat verder onder de afbeelding >>

Screenshot 2018-02-20 13.54.29

Hottub 1

Screenshot 2018-02-20 15.49.23

Wandelliefhebbers opgelet!

Het Pieterpad wat bijna door de achtertuin van het erf loopt is niet de enige manier waarop wandelfanaten hun hart kunnen ophalen. Door de hele omgeving van het bed & breakfast lopen prachtige routes die zowel te voet als met de fiets afgelegd kunnen worden. Daarnaast zijn er veel natuurgebieden en ligt Landgoed Verwolde op een steenworp afstand van het erf. Via een slingerend bospaadje doemt het majestueuze landhuis op welke volledig in ere is hersteld: "Alsof de oorspronkelijke bewoners alleen even zijn gaan maken".

Maar ook wat verder is de natuur in al haar glorie te bewonderen: genieten van de eerste tekenen van de lente op de Lochemse berg of de paars kleurende heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Prachtig is ook het oude theekoepeltje de Staring koepel, vernoemd naar de beroemde dichter die hier vooral kwam om te genieten van de rust en de natuur. Het is niet moeilijk om te zien waar hij de inspiratie voor zijn gedichten uit putte.

Op de website van De Voshaar zijn nog meer bezienswaardigheden in de omgeving van Laren beschreven.

Landhuis

Screenshot 2018-02-20 16.21.55

Thee koepel

Paddenstoelen trio

Wil je meer weten of een verblijf boeken in één van de huisjes op het erf? Neem dan een kijkje op de website van de Voshaar.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down